Pad-switch

Terugkijkend op de wandeling van gisteren, staan we versteld van het percentage asfalt dat we hebben gelopen: 90 à 95%, schatten we. Van Brummen naar Zutphen lijkt het niet veel beter! Dus besluiten we democratisch tot een pad-switch. Aan de andere kant van Brummen loopt het Hanzestedenpad. Wel 17 i.p.v. 10 kilometer, maar dat hebben we er voor over.

Ik slaap heerlijk in mijn bed in het zolderkamertje bij Vrienden op de Fiets. Broerlief en schoonzusterlief slapen in een B&B in het dorp. Ik vind dat ik veruit op de mooiste plek overnacht, kijk maar.

Na het lekkere ontbijt hijs ik de rugzak op mijn rug en neem hartelijk afscheid van mijn vriendelijke gastvrouw en -heer. Ik heb nog even tijd voor een rondje in het bos achter het huis. Het is er stil.

Om 10.20 uur tref ik broer en schoonzus bij de ingang van landgoed Engelenburg (hotel, restaurant en golf). We lopen de bossen in. We komen nog wat mensen tegen, in joggingpak of met een hond, maar naarmate we verder lopen, hebben we de bossen steeds meer voor ons alleen.

Alle bossen zijn hier landgoedbossen. Af en toe komen we in de buurt van kleine kasteeltjes of lopen we door een buurtschap of langs een eenzaam gelegen boerderij, maar meestal is er geen spoor van menselijke bewoning te bekennen.

We zien zowaar een paar paddenstoelen! En het zijn nog fraaie exemplaren ook!

Het Hanzestedenpad slingert zich door de bossen, van landgoed naar landgoed. De meeste bomen zijn nu kaal maar de sfeer in het bos is nog niet winters. Nee, je voelt en je ziet en je ruikt dat het herfst is. Het grijze weer zorgt voor een nevelig sfeertje…

Iets na twaalven hebben we gerust aan een picknicktafel, en gelijk een stukje gegeten. Rond 14 uur laten we de bossen achter ons en wordt het landschap opener. Knotwilgen in plaats van beuken en eiken.

In de nevels doemt in de verte de toren van Zutphen op… Om half drie steken we de IJssel over.

De duisternis lijkt al te vallen… Voor het station neem ik afscheid van broer- en schoonzusterlief. Zij lopen van hier over het Graafschapspad nog naar Almen en morgen richting Lochem. Ik werk morgen, dus ik aanvaard hier in Zutphen de thuisreis. Eerst naar Arnhem en dan rechtstreeks naar Alkmaar Noord!

Wat heb ik genoten van de afgelopen drie dagen!! Ik kan er nu wel tegen tot aan de kerstvakantie.

Dit bericht werd geplaatst in Wandelen. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s