Het Oude Hof

Vanmorgen moest ik in alle vroegte in de stad zijn om mijn fiets af te halen bij de fietsenmaker. Het was nog heerlijk stil in de stad en de huizen aan de grachten stonden te schitteren in de oranje ochtendgloed.

Later op de dag maak ik met vrouwlief een rondje bij Het Oude Hof in Bergen. We parkeren bij de Damlander Molen en lopen langs de rand van de gelijknamige polder naar het landgoed, dat aan de rand van het dorp ligt. Het is een mooi geheel van lanen en brede sloten (kun je dat water wel ‘sloten’ noemen!?) en in het midden staat het voormalige landhuis. Jammer genoeg hebben artiesten de omgeving van het huis verknald met grote witte doeken met ‘kunst’ erop. Misplaatst, vinden wij. Maar de boerderij tegenover het huis en de Zwarte Schuur zijn gaaf en hun muren vangen net wat zonlicht.

Waren de bomen twee, drie dagen geleden nog behoorlijk in blad, een dagje mist, een nachtje vorst en een beetje oostenwind hebben heel wat blad met behulp van de zwaartekracht schommelend op de lucht richting aarde doen vallen…

We maken er een kort rondje van, thuis wacht ons verse cake en warme thee!

Damlander Polder

Nog wat gouden blad aan de beuken

Het Oude Hof

Dit bericht werd geplaatst in Wandelen. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s