De route naar het werk

Soms ga ik met de auto naar mijn werk, meestal op de fiets en heel soms te voet. En dat laatste is jammer want eigenlijk loop ik, afhankelijk van de gekozen route, in 25 à 35 minuten naar school… goed te doen dus! Beide routes zijn mooi maar de langste route is tevens de groenste.

Toevallig (?) ben ik gisteren én vandaag lopend te werken gegaan. Qua sfeer en licht kon het contrast haast niet groter. Gistermiddag stond de zon te blinken aan een zachtblauwe hemelkoepel en spetterden de herfstkleuren van de bomen. Vanmorgen was het mistig en grijs, een sfeervolle somberte waarin het enige lichtschijnsel werd rondgestrooid door eenzame lantaarnpalen… Van beide wandelingen heb ik genoten, zodanig dat ik zeker weet dat ik vanaf nu veel vaker de voetenwagen ga nemen.

Hieronder enkele contrasterende beelden.

Vanavond was het al bijna donker toen ik weer naar huis liep. Ik was helemaal vergeten dat ik lopend was en zocht in de fietsenstalling tevergeefs naar mijn fiets ! Toen viel het kwartje: ik moest weer te voet naar huis. Ik merkte dat de mist eindelijk was opgetrokken. Het laatste licht van deze dag, die voor eeuwig voorbij is, loste zachtjes op in de avond…

Dit bericht werd geplaatst in Persoonlijk. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s