Rockenburger Urwald

Yes! Blauwe lucht! Wel niets te eten in huis dus… rijden we naar de dichtstbijzijnde bakker, in Thalfang. Zwei Brötchen und ein Obstplunder. De broodjes vormen het ontbijt, de Plunder gaat de rugzak in: lunchmateriaal. We rijden naar Prosterath. Hier eindigt het asfalt…

We gaan het Rockenburger Urwaldpfad lopen, een zgn. Traumschleife. Traumschleifen zijn rondwandelingen die gelieerd zijn aan een grote broer: de Saar-Hunsrück Steig. Dat is een langeafstandswandelpad van 410 km van Perl/Schengen (Moezelvallei) naar Boppard (Rijnvallei). Er zijn 111 Traumschleifen… en dit is er een.

We parkeren buiten het dorp en lopen terug om de route op te pikken. De kaart die we hebben heeft schaal 1/35000 en biedt niet de details die we graag te onzer beschikking hebben. We moeten het ermee doen, andere wandelkaarten worden hier nergens verkocht. Al na een paar 100 m komen we langs indrukwekkende rotsen, Felsen of Wacken genoemd.

De op het terrein met bordjes aangegeven route klopt voor geen meter met de op de kaart ingetekende route. Daar word ik altijd wat kriegel van… Omdat we geen fatsoenlijke kaart hebben, zijn we genoodzaakt om de bewegwijzering te volgen. Op zich geen straf want de route is mooi genoeg!!

Na een kilometer of vier komen we eindelijk op een plek die met de kaart overeenstemt, en vanaf hier kunnen we op de kaart goed volgen waar we zijn. Helaas schuift er een enorm wolkenpakket voor de zon. De schitterende kleuren vervagen maar het blijft mooi wandelen…

We rijden terug naar Thalfang en doen boodschappen bij twee supermarkten: de Wasgau en de Edeka. Tevergeefs kloppen we bij de Tourist Office aan: geen andere kaarten te koop…

Het is nu bijna zeven uur. Buiten is het bijna donker. Vanmorgen was het bar koud: in elk geval onder nul want er lag rijp op de weilanden en we moesten voor het eerst dit jaar de autoruiten schoon krabben… We zijn benieuwd wat de nacht brengt. Opnieuw vorst?

Dit bericht werd geplaatst in Vakantie, Wandelen. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s