Rondom Monschau

We worden rond 8 uur wakker in ons kingsize bed op de tweede etage van een 16de eeuws huis in Monschau. Het ontbijt smaakt prima, de thee is slap.

We lopen nog even het prachtige stadje in met zijn vele vakwerkhuizen… Bij de bakker slaan we een quark plunder en een amarenen-marzipan plunder in en wat lokale specialiteiten: dütchen en printen. Natuurlijk kopen we bij het Tourismus Punkt een wandelkaart. 10€ voor vier dagen wandelplezier. Koopje!

In de kerk branden we een paar kaarsjes, voor de levenden en voor de overledenen…

We parkeren in Höfen. Vanaf de parkeerplaats lopen we zo de natuur in, over een mooie landweg die afdaalt in het dal van de Perlenbach. In het vroege voorjaar bloeien hier tienduizenden wilde narcissen!! Het is al lekker warm, en er is geen wolkje te bespeuren. Het belooft een prachtige nazomerdag te worden. We volgen de Eifelsteig, een langeafstandswandelroute die begint in Kornelimünster (net onder Aachen) en 313 km verderop eindigt in de mooie historische stad Trier. Je hebt dan ruim 7600 m klimmen en dalen in de beentjes…

Het water in het stuwmeer staat zeer laag. Hier merk je dat de gevolgen van de lange, droge en warme zomer nog niet teniet zijn gedaan.

Het bos is behoorlijk herfstig aan ’t verkleuren, maar paddenstoelen zien we amper. We hebben al heel wat ervaring met wandelen in de Eifel – meestal komen we onderweg (zowat) niemand tegen. Maar hier in het Monschauer Land is dat toch anders. We vinden het hier druk.

Na de lunch lopen we boven Monschau langs. Door de smalle straatjes zien we vele honderden dagjesmensen kuieren.

De Eifelsteig daalt uiteindelijk af naar het stadje; wij blijven boven en vervolgen onze wandeling over een smal paadje boven het dal van de Rur. Na een tijdje wordt het smalle pad een brede bosweg en ten slotte een veldweg. Hierboven is het rustig en mooi… We genieten met volle teugen!

We komen op een plek waar nu een klein Waldmuseum is en een houtzaagmolen die wordt aangedreven door een waterrad. Vroegen woonde en werkte hier een kolenbrander. Hier pikken we de Eifelsteig weer op. De route slingert door het dal van de Kluckbach omhoog, terug naar Höfen.

We rijden naar Gemünd, deelgemeente van Schleiden. Daar hebben we via voordeeluitjes.nl voor drie dagen half pension geboekt in Hotel Katharinenhof à € 99,- p.p.

Ons onderkomen blijkt een oude basisschool te zijn die door een Nederlandse ondernemer is omgebouwd tot een low budget hotel. Onze kamer is 1/3 klaslokaal. Drie bedden, ruime badkamer. Eten doen we in het voormalige handenarbeidlokaal. De oude fietsenkelder is verbouwd tot bar. Erg sfeervol is het allemaal niet maar ach, wat maakt het uit, we hebben een dak boven ons hoofd en worden keurig netjes gevoerd! Zo meteen lekker slapen en morgen staat ons weer een zonovergoten dag te wachten. Ik ben een tevreden mens.

Dit bericht werd geplaatst in Wandelen. Bookmark de permalink .

Een reactie op Rondom Monschau

  1. Zonovergoten, prachtig allemaal!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s