Het is zeven uur, Alkmaar ontwaakt

Nou ja, Alkmaar ontwaakt…!? Ík ontwaak, in Alkmaar. Vele Alkmaarders zullen al wel in de weer zijn, en vele stadsgenoten liggen nog op een oor. Vermoed ik.

Ik moest denken aan dat mooie Franse liedje Il est cinq heure, Paris s’éveille. Vandaar de titel.

Vandaag ga ik weer aan het werk. De afgelopen dagen heb ik al een aardige to-do-lijst opgesteld dus ik ga me niet vervelen, weet ik. Er zijn nog geen kinderen op school, die mogen pas volgende week weer acte de présence geven. Ik verwacht eerlijk gezegd ook nog niet veel collega’s te zien vandaag. Die gaan meer aan het eind van de week aan de slag. Maar ik denk wel dat iedereen zo stilaan met zijn hoofd weer in het nieuwe schooljaar zit…

Ik neem mijn zomergedachtenvanger mee. In dat schriftje heb ik in de loop van de afgelopen weken wat losse gedachten genoteerd.

Het ziet er een wat miezerig dagje uit, althans zo was het vanmorgen om half zes toen ik dochterlief naar de trein bracht. (Daarna ben ik terug onder de wol gekropen.) Prima weertje voor zo’n eerste werkdag.

Het wordt een spannend schooljaar. De geluiden over het lerarentekort zijn niet van de lucht. Op 12 september gaan de directeuren PO actie voeren voor meer ondersteuning en meer loon.

Hup, opstaan! Ochtendritueel. En aan de slag…

Daar gaan we. Een, twee, drie, … NU!

Dit bericht werd geplaatst in Persoonlijk. Bookmark de permalink .

Een reactie op Het is zeven uur, Alkmaar ontwaakt

  1. Een goed begin is het halve werk! Maak er een mooi jaar van!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s