Duizend koeien…

Het is zondagmiddag. We zijn net terug van een wandeling in de omgeving van onze bed & breakfast in Soudaine-Lavinadière, lieu-dit Le Genêt: la petite randonnée Le Pont du Facteur. Distance 8 km, dénivelé 209 m, temps de parcours 2h30.

We zijn hier gisteren om iets over zevenen aangekomen. De rit van Osse-en-Aspe naar Soudaine-Lavinadière bedraagt 460 km, we deden er tien uur over, langs rustige D-wegen. Onderweg bezochten we twee stadjes. Het waren flitsbezoeken… want opschieten doe je niet met deze manier van reizen! (Maar ach, we reden 25 km snelweg en hadden meteen een file te pakken!)

De eerste stop was Navarrenx, we kwamen aanrijden en onze aandacht werd getrokken door een indrukwekkende vestingmuur met dito poort…

Een tweede stop gebruikten we om te lunchen. Eerder waren we al een bosweg ingedraaid maar daar werd de auto zo agressief door grote vliegen belaagd dat we meteen rechtsomkeert maakten. In Fargues-s-Ourbise waren er bankjes in de schaduw, schone openbare toiletten en een mooie kerk.

Even voorbij Fargues reden we Les Landes uit, een vrij vlak, oersaai gebied met eindeloze dennenbossen, en werd het landschap weer fraai. Onze TomTom stuurde ons langs steeds kleinere D-wegen… Heerlijk rijden, dochterlief zat helaas aan het stuur…

Tijdens de derde stop bezochten we weer een stadje: Villeréal. Een middeleeuws, overdekt marktplein; een prachtige kerk; vakwerkhuizen. Veel volk op de been, we merkten, óók aan het verkeer, dat we de Dordogne naderden…

Ik at er een van de lekkerste ijsjes ooit, met de smaak van rijstepap!!! Ik waande me even in de zevende hemel…

De Dordogne was ik het liefst met mijn ogen dicht door gereden… Wat een drukte! Veel Nederlanders, Belgen en Engelsen op de weg. Wat mensen eraan vinden om daar hun vakantie te gaan vieren, ik begrijp dat niet. Maar ja, veel mensen zullen onze manier van vakantie vieren wel niet begrijpen… En maar goed ook want wij houden van RUST.

Nou, als je ergens rust vindt, dan is het wel hier op het Plateau de Millevaches… Er is hier niets wat de stilte verstoord! Ongelooflijk. Het is weer warm geworden, 28°C vanmiddag. Het is een droge warmte, de natuur is knisperdroog. Op de een of andere manier waren de geuren heel intens: hooi, kruiden, sparren… Het landschap is in het geheel niet spectaculair, het doet me denken aan bepaalde delen van de Ardennen.

Hier nou helemaal naartoe rijden voor een wandelvakantie, zal ik, geloof, ik niet zo gauw doen… Maar hier een weekje blijven hangen op weg ergens anders naartoe, dat wel. Bij voorkeur in het voorjaar of najaar.

Vanmorgen bezochten we trouwens eerst Treignac, waar we naar de Office de Tourisme gingen, brood kochten en een ‘stads’wandeling maakten: een interessant stadje!

Morgen nog een dagje Millevaches! Dan gaan we een stukje verderop kijken hoe het eruit ziet. En wie weet verander ik dan wel mijn mening…

Dit bericht werd geplaatst in Vakantie. Bookmark de permalink .

Een reactie op Duizend koeien…

  1. Emile Goossens zegt:

    prachtige plekken weer. vooral de 5e en 6e foto vinden ik geweldig prachtig!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s