Aangekomen

Onze (echte!) TomTom weet het niet te vinden, Curvalle, we eindigen in Villeneuve-sur-Tarn. “U hebt uw bestemming bereikt,” zegt de Heer die ons al die tijd feilloos de weg heeft gewezen. Villeneuve ligt op 10 km van het dorp Plaisance. En als je dat dorp dan eindelijk binnen rijdt, staat er een bordje Curvalle! Wie het weet mag het zeggen, maar om 20.20 uur zet ik de auto voor het vakantiehuis dat we de komende twee weken het onze mogen noemen… Het is een oud huis, genesteld onderaan een hoge rots. Tien meter van het huis stroomt het riviertje La Rance dat een paar kilometer verderop in de Tarn uitmondt.

Precies 12 uur daarvoor rijden we de Rue de la Monnaie te Troyes uit, waar we prima en betaalbaar hebben overnacht in Hotel Les Comtes de Champagne. Tussen eindeloze graanvelden waar de oogst al is binnengehaald, rijden we richting Auxerre. Twee jaar geleden misten we de indrukwekkende abdijkerk van Pontigny, dat laten we deze keer niet gebeuren!

Onderweg stoppen we af en toe om foto’s te maken.

Via Clamecy, Decize (waar we de Loire oversteken) en Moulins rijden we naar Clermont-Ferrand. Halverwege Moulins en Gannat bezoeken we le vieux village de Verneuil-en-Bourbonnais, met kasteelruïne, romaans kerkje en… Le Musée du Lavage et du Repassage (het was- en strijkmuseum, dat we niet met een bezoek vereren).

Vanaf Clermont-Ferrand rijden we 200 km snelweg en dan volgen nog anderhalf uur over kronkelige départementals voor we afdalen naar het dal van de Tarn. Over een smalle weg langs de rivier – het zou zomaar een oude spoorlijn geweest kunnen zijn – bereiken we dus… Villeneuve.

Na aankomst op het correcte adres 🙂 genieten we vanaf ons balkon van het avondlicht dat op het dorp met zijn middeleeuwse kerk valt, aan de overkant van La Rance.

Dit bericht werd geplaatst in Vakantie. Bookmark de permalink .

2 reacties op Aangekomen

  1. Prachtige foto’s, prachtige bestemming. Fijne vakantie!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s