Nuttig dagje duurzame inzetbaarheid

DI staat in Nederlands onderwijsjargon voor duurzame inzetbaarheid. Voorheen heette het bapo, behoud arbeidsparticipatie ouderen. Ouwelullendag wordt het ook genoemd. Gelukkig ben ik een ouwe lul en nog wel zó oud dat ik onder een overgangsregeling val waardoor ik mijn oude bapo heb mogen behouden… In de praktijk betekent dit dat ik een dag per week vrij heb, deels op eigen kosten en deels op kosten van de baas.

Vandaag was het zo’n dag. Vanmorgen verzamelden we her en der wat spullen uit het huis en brachten een en ander weg naar de Kringloopwinkel en naar de afvalwegbrengplaats aan de Kitmanstraat.

Vanmiddag ging ik op bezoek bij de weduwe van wijlen Hans v.O. Ze woont in het mooie Schoorl, een uitgelezen kans om een lekker stukje te fietsen door de polder, mijn oude route naar de school (Teun de Jager) waar ik bijna vier jaar heb gewerkt. Over de Koedijker Vlotbrug en dan via de Oostgrasdijk en de Schapenlaan naar Schoorl. Je komt dan langs een gehucht met een oud haventje. De kademuur is er nog te zien, maar je moet het weten want voor je ’t weet ben je er voorbij…

Lekker opgeruimd en heerlijk gefietst op mijn duurzame inzetbaarheidsdag!!!!

Dit bericht werd geplaatst in Fietsen, Persoonlijk. Bookmark de permalink .

2 reacties op Nuttig dagje duurzame inzetbaarheid

  1. En morgen weer gewoon inzetbaar?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s