Beenmerg Nei Kung

Na een drukke werkweek met al drie avonden on the road, wilde ik toch naar het ISVW aan de Dodeweg in Leusden afreizen voor een lezing van tao-meester Reinoud Eleveld over de Bone Marrow Nei Kung. Vrouwlief, die altijd van de partij is, wou graag mee maar voelde zich nog steeds niet fit en koos voor een rustige avond en op tijd naar bed… Onderweg pikte ik onze zoon op… Aangekomen dronken we iets aan de bar. Om 20 uur begon de lezing. Deze lezing is er een uit een reeks van vele, die in de loop van zeven jaar worden gegeven voor belangstellende zijlijners van de Onsterfelijkheidstraining.

De Beenmerg Nei Kung is een complex onderdeel van de Interne Alchemistische training. Er komen verschillende onderdelen van de training bij elkaar, allemaal bedoeld om onze botten in de juiste staat van zijn en gezondheid te brengen en daarmee zowel onze krijgskunst als zelfgenezing te ondersteunen en naar een hoger niveau te brengen.
Deze lezing neemt Reinoud ons mee naar de binnenkant van onze botten en laat hij zien hoe je de demineralisering van onze botten, het bros worden van onze botten als we ouder worden, kunnen stoppen en zelfs ongedaan kunnen maken. Om dat mogelijk te maken is een goede beheersing van de seksuele transformatietechnieken nodig, alsmede een geoefende aansturing van energiestromen in ons lichaam.

Door een mengsel van ‘hitte’, ademhaling en massage technieken, kun je je botten ‘tot leven wekken’.

Tot zover de aankondiging, en ik begrijp nu wat er staat geschreven… Wat heb ik vanavond opgestoken?

  • Melk en kalktabletten slikken om je botten sterk te houden of te maken, is onzin; zonder voldoende mineralen en elektrische geladenheid nemen botten geen kalk op.
  • Mineralen neem je bij voorkeur in door het eten van biologisch-dynamisch geteeld voedsel.
  • De taoïsten onderscheiden naast het gemanifesteerde lichaam een jing lichaam, een chi lichaam en een sjen lichaam (hoop dat ik het goed heb onthouden…). Dat doet met denken aan het vierledig mensbeeld van de antroposofie!
  • Ongezonde botten vervetten en worden koud, het beenmerg sterft af. Om dat proces te keren moet je warmte (lees seksuele energie) inzetten.
  • Je kunt vitaal oud worden als je je botten goed in conditie houdt.
  • En nog veel meer…

Zoonlief bleef slapen in Leusden, ik reed weer terug naar Alkmaar… Terwijl het langzaam donker werd, zoefde ik over snelwegenasfalt huiswaarts met via de ether gezelschap van Radio 2. Veel muziek uit ‘mijn tijd’ werd er gedraaid. Lekker…

Dit bericht werd geplaatst in Persoonlijk. Bookmark de permalink .

2 reacties op Beenmerg Nei Kung

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s