To Facebook or not to Facebook

That’s a question.

Twee miljard facebookers lopen er op de aardkloot rond. En ik ben een van hen. Boeiend. Het medium slokt heel wat tijd op, maar daar ben ik natuurlijk zelf bij. Af en toe vraag ik mezelf: “Zal ik er maar eens mee kappen?”

Wat zou me dat opleveren? Tijd dus. Maar ik zou ook het plezier missen van het delen van nieuwtjes, gebeurtenissen, muziek en foto’s – en de reacties daarop. Het is een vorm van contact en dat kan zomaar met mensen all over the world.

Ik graas op Facebook ook een behoorlijke portie nieuws bij mekaar, via pagina’s die ik zelf volg en via pagina’s die anderen delen. Kortom, ik vind Facebook wel leuk. En nuttig.

Er is echter dat ene ding: de privacy. Dat Facebook gratis is, betaal ik met een stukje privacy. Tot op heden heb ik daar niet zoveel last van gehad. Ik vind Google véél opdringeriger! Als ik eens rondneus naar prijzen van fietsen, dan krijg ik nog dagen (voor mijn gevoel zelfs weken) reclame voor fietsen te zien… Ach, ik kan daar wel om lachen. En ik denk dat ik wel bestand ben tegen de verlokkingen.

Het is de wereld waarin we leven. Je daar bewust van zijn, dat vind ik belangrijk. Natuurlijk kunnen de tijden veranderen, en kan er gebruik gemaakt worden tegen mij van wat ik deel in de virtuele wereld… Maar ook dat is van alle tijden. Zelfs in de tastbare wereld.

Dit bericht werd geplaatst in Persoonlijk. Bookmark de permalink .

Een reactie op To Facebook or not to Facebook

  1. Ximaar zegt:

    Bij mij is Fakebook inmiddels 8 jaar volledig geblokkeerd. Gewoon om de redenen die Lübach veel later bedacht. Google gebruik ik wel met een goede reclameblocker en natuurlijk niet ingelogd. Daar zit wel het verschil met Fakebook. Je kan er alleen iets zien als je eerst een account aanmaakt. Op die manier zijn veel mensen er in getrokken. Er is dan ook een groot verschil tussen het aantal accounts en het aantal actieve gebruikers.

    Zelf vind ik Fakebook net zo verwerpelijk als roken of autorijden. Daar zijn er eveneens genoeg van, maar dat zegt niet dat het prima is. Zelf kan ik ook moeiteloos zonder, mogelijk omdat ik ook geen GSM of smartphone heb. Dan hou je idd erg veel tijd en geld over.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s