The last day…

Een laatste cooked breakfast, deze keer niet klaargemaakt en geserveerd door onze Italiaanse gastvrouwen maar door granny, werken we met smaak weg. De oude dame heeft vroeger met haar inmiddels overleden echtgenoot The Blue Bell Inn uitgebaat, een zgn. free house met accomodation. Nu heeft de jonge generatie, Chloe en Ruby, het overgenomen… Wij durven deze B&B schaamteloos aanraden!

We rijden vandaag zuidwaarts, vóór 16.15 uur moeten we inchecken bij de Port of Tyne International Passenger Terminal. We besluiten de Coastal Road te nemen. Onze eerste stop is het dorpje Boulmer, waar een RAF kazerne blijkt te zijn. We lopen een stukje het strand op. Zee en lucht zijn grijs, je ziet amper waar de een in de ander overgaat. De zon doet haar best om door het dunne wolkendek heen te branden, af en toe lukt dat… De temperatuur is met 16°C best aangenaam. Het is quasi windstil.

Over smalle, rustige wegen tuffen we op ons gemakje verder. Alnmouth is de volgende stop. De River Aln, die ook langs Alnwick stroomt, mondt er na wat kronkels tussen de heuvels uit in de Noordzee. Alnwick is bekend vanwege zijn kasteel (Harry Potter) en tuinen… en is best druk en toeristisch. Alnmouth ademt rust uit… We lopen naar de monding en kuieren door de hoofdstraat en zijstraatjes, en in The Village Tearoom drinken we thee met iets erbij.

De volgende en laatste stop is het mooie dorp Warkworth met zijn imposante burchtruïne. Helaas hebben we geen tijd meer om het kasteel uitgebreid te bezoeken – er moet iets zijn waar we voor terug willen komen, nietwaar! Dus nemen we genoegen met een wandeling door de hoofdstraat en rond het kasteel.

En dan is het echt time to go. De wegen rond Newcastle zijn druk en files zijn niet altijd te vermijden. We hebben geluk, zonder noemenswaardig oponthoud bereiken we de terminal. Ook het inchecken gaat vlot en we mogen gelijk de buik van de boot inrijden! Kortom, ruim op tijd zitten we in onze kajuit… Nog een nachtje slapen en dan is deze heerlijke korte vakantie voorbij. Morgenochtend rijd ik van IJmuiden recht naar Haarlem voor een vergadering. Het leven kan bikkelhard zijn.

Dit bericht werd geplaatst in Vakantie. Bookmark de permalink .

2 reacties op The last day…

  1. Wat kun je veel doen in een kort/lang weekend!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s