On a boat again

Om 10.15 NL-tijd = 9.15 GB-tijd meert de DFDS-ferry aan in Newcastle. Eer we van boord gereden zijn en de douane gepasseerd, zijn we een uur verder! Maar ruim op tijd parkeren we in Seahouses. We kopen wat te eten bij de lokale Co-op, halen onze tickets voor vanmiddag op en dwalen langs de kades van the harbour. Om 1 uur is het zover. We gaan aan boord van de Serenity III voor een boottochtje naar de Farne Islands.

Deze archipel bestaat uit 28 eilanden waarvan niet eens de helft permanent boven water steekt; sommige zijn alleen te zien bij springeb! Er broeden 15 verschillende zeevogels waaronder de zeekoet en de papegaaiduiker. Er leeft een kolonie zeehonden. De National Trust is eigenaar van dit natuurgebied en toegang is restricted.

De Serenity III klieft door de golven naar de eilandjes. We varen van eiland naar eiland, van rots naar rots…

Massa’s zeevogels zitten er te broeden, schitterend! We komen ook langs de zeehondenkolonie.

Op Inner Farne mogen we aan land. Het is een klein eiland met een kerkruïne en een vuurtoren. Er broeden o.a. sterns, papegaaiduikers, zeekoeten, kuifaalscholvers enz. De sterns zijn agressief: ze verdedigen hun nesten en vallen aan! Iedereen draagt een hoed of een capuchon. Ook wij worden geregeld belaagd en mijn hoed doorstaat gelukkig met succes hun bomb diving! Ruim een uur blijven we op dit eilandje, veel te kort!

De puffins (papegaaiduikers), daar zijn we voor gekomen! Vorige zomer waren we hier ook, toen hadden de meeste puffins de eilanden al verlaten. Nu zitten ze hier te broeden. Overal zijn kuilen en gangen gegraven en de puffins zitten onder de grond op hun eieren. Veilig verstopt voor de agressieve meeuwen die azen op hun eieren, maar ook op al het voedsel (kleine aaltjes) die father puffin straks zal aanvoeren…

Iets na 16 uur zijn we terug in Seahouses. We rijden naar Embleton waar we een kamer hebben geboekt in de Sabuco Blue Bell Inn: en pub die gerund wordt door mensen met Italiaans bloed, die kamers verhuren en onvervalste Italiaanse kost serveren!

Het wolkendek breekt en de zon komt erdoor. We rijden naar een kleine parkeerplaats bij de kust en genieten van de pracht en praal van Embleton Bay met Dunstanburgh Castle op de achtergrond… Wat een decorum! Wat een prachtige afsluiting van onze eerste dag in Northumberland!

We eten in ‘ons’ restaurant, niks pasta of pizza (had gekund hoor) maar pollo. Mijn kipfilet drijft in een zalige tomatensaus met groene en zwarte olijven, paprika en knoflook, heel veel knoflook. Gelukkig hebben we een kamer met twin beds geboekt… Goodnight!

Dit bericht werd geplaatst in Vakantie. Bookmark de permalink .

Een reactie op On a boat again

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s