Marrakesh Express

Ik ben nog nooit in Marokko geweest, laat staan in Marrakesh, al is er een reële kans dat er wat Marokko betreft volgend voorjaar verandering optreedt. Daarover te gepasten tijde meer…

Nee, vandaag heb ik het over een muzikale reis, terug naar de seventies, mag ik wel zeggen. De Nederlandse coverband Her Majesty nam ons vanavond mee naar de gloriedagen van de popmuziek, de tijd van Woodstock. Daar traden Crosby, Stills, Nash and Young op, bekend geworden door hun meesterwerk Déjà Vu. Die elpee werd een jaar of wat geleden voortreffelijk ten gehore gebracht door Her Majesty – wij zagen en hoorden hen in een theater in Haarlem.

Vanavond was Her Majesty in De Vest. De band bestaat uit vijf uitstekende muzikanten: Bertolf Lentink en Jelle Paulusma: gitaar & zang; Diederik Nomden (ook bekend van The Analogues): gitaar, toetsen & zang; Dirk Schreuders: bas; Bauke Bakker: drums & zang.

Ik kan eigenlijk heel kort zijn: we hadden een geweldige avond, een feest der herkenning, down memory lane in de Marrakesh Express! Prachtige samenzang, prachtige muziek, prachtige muzikanten, wat wil een mens nog meer!? Kaartjes voor hun Clubtour natuurlijk, die in september begint!

De heren van Her Majesty kunnen niet alleen groots en ruig elektrisch versterkt spelen, maar ook klein en intiem akoestisch. Kortom een aanrader!

Dit bericht werd geplaatst in Cultuur, Muziek. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s