Een kosmos aan mogelijkheden

Ik ben op weg naar een soort paradijs. Een walhalla. Een kaarten- en gidsenwinkel in onze hoofdstad. Zie je dat? Ik schrijf ‘onze’ hoofdstad en ik bedoel Amsterdam. Zover is het met mij gekomen, de integratie zou zomaar in een soort van finale fase kunnen aangekomen zijn. Dit geheel terzijde…

Ik ben dus op weg met de trein naar een walhalla voor liefhebbers van wandelkaarten en -gidsen, genaamd Pied à Terre en gesitueerd aan de Overtoom te Amsterdam.

De trein schommelt gezellig. Opeens vertraagt hij, de conducteur meldt: “Er loopt vee langs het spoor.” Ja, dan vertraagt de trein want de dood van een koe wil je als machinist niet op je geweten hebben. Als liefhebber van koebeesten kan ik het daar alleen maar mee eens zijn!

Ik lees verder in mijn boek (nog steeds Meteoor van Karel Capek; vrijdag moet het uit zijn). Zegt de schrijver tot de arts die ook jager is: “Mijn beste, de wereld is groot, groter dan onze ervaring; ze bestaat uit een handvol feiten en een hele kosmos aan mogelijkheden.”

Tram 12 brengt mij van Station Sloterdijk naar de Overtoom. Ik stap de winkel in en geef mij over aan de geuren en geluiden en andere trillingen die er in dit universum wonen… en aan de feiten die hier zijn tentoongesteld en de kosmos aan mogelijkheden die zij vertegenwoordigen!

Dit bericht werd geplaatst in Lezen, Vakantie. Bookmark de permalink .

Een reactie op Een kosmos aan mogelijkheden

  1. ja, zwijmel, zwijmel……….

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s