Bidulph Grange Garden

De motoren daveren en het schip dreunt mee. Zo meteen varen we de haven van Harwich uit… Buiten giet het van de regen. Alles is pikzwart, alleen de lichtjes van de straatlantaarns en van de aangemeerde schepen lichten op in de donkerglimmende plassen… Het schip maakt zich los van de kant. Bye bye England! Tot over een paar weken!

Vanmorgen stonden we op de gewone tijd op. Na het ontbijt pakten we de laatste spullen in de tassen, laadden de auto in, maakten het huis aan kant en trokken om 9.16 uur de deur van Randle How 3 achter ons dicht. De lucht was strakblauw. We reden weer over Birker Fell en stopten om een foto te maken. What a glorious view!

Onze eerste ‘rustpauze’ namen we in een supermarkt in Kendal: benzine tanken, thee en nog zo wat aanschaffen voor thuis. Via de M6 reden we zuidwaarts, en voorbij Manchester verlieten we de snelweg. Onze tussenstop vandaag werd Bidulph Grange Garden (bij Congleton).

In de zomer van het jaar 2000 waren we hier ook, maar het leek wel alsof we ons zowat niets konden herinneren van dat bezoek. Gelukkig wist een medewerker van de National Trust te vertellen dat de tuin in die tijd behoorlijk neglected was en nog maar vijf jaar onder de hoede van de Trust. 18 jaar later is er veel veranderd en is de tuin in zijn oude glorie hersteld. Het klopte dus dat het leek alsof we in een tuin rondliepen die helemaal nieuw voor ons was! En wat een tuin is het geworden…

We bleven eigenlijk te lang… Er wachtte ons nog een pittige rit, want ik wilde vanaf Bidulph Grange over de A50 meteen doorsteken naar de M1. Toen we de M1 naderden, stond er een matrixbord te knipperen: M1 closed between junctions 24 en 23A. En laat dat nou net een deel van de M1 zijn dat op onze route lag! Met de hulp van mijn oude Michelin kaarten zochten we een alternatieve route. Dat kostte uiteraard tijd, zowel het zoeken als het rijden over kleinere (en drukke!) wegen…

Voorbij Leicester reden we dan toch de M1 op. Intussen begon het te regenen en dat werd alleen maar erger. Over de donkere en natte A14, M11 en A120 speerden we richting Harwich. We haalden de boot maar op het nippertje!

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s