Romeinen en Peter Rabbit

Vandaag doen we het weer rustig aan. Het weer is grijs en saai, precies zoals ze voorspeld hebben…

We rijden Eskdale in en nemen de weg over de Hardknott Pass. Halverwege de klim zetten we de auto aan de kant en lopen een stukje omhoog naar de locatie van een Romeins fort: Hardknott Castle. In 1995 liep ik hier ook, met mijn jongste broer. Het was februari en bitter koud. Later op de dag zouden we bij de beklimming van de bergen Grey Friar en Wetherlam in een sneeuwstorm belanden en op kompas moeten lopen bij gebrek aan enig (uit)zicht!

Niets van deze barre omstandigheden vandaag… Er staat wel een stevig windje en het is grijs. Ik ben verrast door wat we zien: Hardknott Castle ziet er indrukwekkender uit dan ik het me herinner…

We bekijken alles grondig en lopen weer naar de auto. Na de Hardknott Pass doen we de Wrynose Pass en via Little Langdale rijden we naar Skelwith Bridge. Geen morning coffee aldaar, het is er erg druk. We rijden verder via de Drunken Duck Inn (Skelwith Fold) en de Outgate Inn naar Hawkshead, een kleine, toeristische town. We drinken thee in The Sun Cottage Café and Bakery waar enorme taarten in de etalage staan, waaraan menig passant zich komt vergapen. Wij laten het ons smaken!

Daarna dwalen we door de straatjes van Hawkshead en vereren diverse winkeltjes met een bezoekje evenals de Beatrix Potter Gallery.

Ten slotte rijden we naar Near Sawrey waar Beatrix Potter heeft gewoond. Het huis is gesloten wegens conservation work carried out today, maar de tuin is open. Hier liggen heel wat stapjes van onze kinderen, toen we eind negentiger jaren elke zomer wel een of twee weken in het Lake District vertoefden…

Tijd om weer naar Eskdale Green te rijden, via Coniston, Torver, Broughton-in-Furness en Ulpha. De eerste regendruppels vallen. I am dying for a cuppa! En daarna… eten, inpakken, huisje schoonmaken… Want morgen hebben we een reisdag!

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Een reactie op Romeinen en Peter Rabbit

  1. O ja, daar bij Beatrix Potter ben ik ook ooit geweest. Ook binnen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s