Bassenthwaite

Grijze soep. Dat is wat we zien als we de gordijnen open schuiven. En dat is wat de BBC voorspelt… hoewel er hier en daar wel een opening in de wolken wordt verwacht. Dé grote spelbreker is de laaghangende bewolking die van de Ierse Zee binnen drijft en het allemaal zo onvoorspelbaar maakt.

We gaan vandaag boodschappen doen en omdat we dan toch een heel eind moeten rijden (in Whitehaven is de dichtstbijzijnde supermarkt) willen we eens een kijkje nemen in het stadje Cockermouth en bij Bassenthwaite Lake, in de noordwest hoek van het Lake District.

De eerste stop is in… een tuincentrum! De naam trekt onze aandacht: Boonwood. Het gaat te ver om dit allemaal uit te leggen, maar we zetten de reis verder met o.a. een paar winterharde fuchsia’s in de kofferbak!

Cockermouth valt een beetje tegen, het is een aardig stadje maar er is niet echt iets bijzonders te zien. Leuk is wel de brouwerij van Jennings, geen kleine brouwerij maar ook geen grote – zeg maar: een regionale speler…

Het is grijs en frisjes – we warmen op in de Breatfords Country Tea Rooms, waar de scones groot én lekker zijn! Daarna rijden we richting de bergen. We zien zowaar de zon verschijnen! Aan de kop van Bassenthwaite Lake stappen we uit en maken we een kort wandelingetje langs het water. Aan de overkant zien we een van de bekendste en hoogste bergen van het Lake District: Skiddaw (931 meter). In 1976 stond ik daar als 18-jarige knul bovenop, toen we met het gezin Jacobs een toer door Engeland maakten. Ere wie ere toekomt: mijn vader had een reis uitgestippeld die vele fraaie natuurgebieden in Engeland aandeed. Deze kennismaking was voor mij liefde op het eerste gezicht, ik ben sinds 1976 elk jaar in Good Old Britain geweest!

We rijden nog een stukje verder en parkeren op de village green van het dorp Bassenthwaite. Het is al tegen tweeën maar we besluiten om toch nog een wandeling te gaan maken: de zon schijnt uitbundig en het is hier mooi!

Om 6 uur zijn we weer bij de auto. De pub is open en we gaan iets drinken voor we weer op huis aan gaan: een Cumberland Ale van Jennings lijkt mij een gepaste keuze.

We rijden naar Workington waar we in een supermarkt boodschappen doen voor de komende week. Vandaar is het nog drie kwartier rijden naar Eskdale Green. Alweer een mooie dag – met zon! en dat had ik echt niet verwacht!!

Dit bericht werd geplaatst in Vakantie. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s