Muncaster Castle

A different day… in bepaalde opzichten. Na een start met een wat aarzelend zonnetje wolkt het helemaal dicht en krijgen we een grijze dag met af en toe wat onvervalste drizzle. Zonder meer sfeervol maar de kleuren in het landschap gaan wel een beetje verloren. Ook niet gewandeld vandaag maar een ritje met de auto gemaakt en enkele bezienswaardigheden bezocht. Kortom, a different day.

We rijden naar het dorp Gosforth dat aan de grote weg ligt die langs de kust loopt… Op het kerkhof staat een bijzonder 4,5 meter hoog Norse sandstone cross dat waarschijnlijk meer dan 1000 jaar oud is en gemaakt is door Vikingen die zich hier gevestigd hebben. De onderste helft is rond en symboliseert Yggdrasil, een mythische boom – een es – uit de Edda (Noorse mythologie) die de wereld draagt. Op de bovenste helft zijn Keltisch aandoende versieringen afgebeeld, maar ook christelijke motieven. In de kerk staan twee grafstenen die waarschijnlijk door dezelfde beeldhouwer zijn gemaakt. Prachtig allemaal!

De kerk staat aan de rand van het dorp; in het centrum maken we gebruik van de public toilets en vereren we de bakker met een bezoekje: hij is al bijna uitverkocht wat brood betreft… maar er ligt nog genoeg lekkers in de toonbank.

We rijden naar Muncaster Castle. Daar brengen we de rest van de dag door. We genieten van de tuinen waar heel wat rhododendrons in bloei staan, we wonen twee prooivogelshows bij, bezoeken het kasteel zelf, drinken thee met heerlijk gebak erbij, …

We besluiten om buitenshuis te eten en rijden naar Ravenglass, waar we in de Inn at Ravenglass een glas Swan Blonde bestellen waarmee we een heerlijke fish & chips met home made tartar sauce en mushi peas wegspoelen.

En nu zitten we weer in ons huisje. Als we uit het raam kijken, is er zowat geen berg te zien… Ook sfeervol. We kunnen hier maar beter aan wennen want de rest van onze vakantie ziet er qua weer wat grijsjes uit. Het hogedrukgebied dat in Nederland voor zonnig weer zorgt, veroorzaakt hier veel bewolking. Het is wat het is.

Dit bericht werd geplaatst in Vakantie. Bookmark de permalink .

2 reacties op Muncaster Castle

  1. Wel anders, maar niet verkeerd zo te zien. Laten we het beste hopen van het weer!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s