Muncaster

Vandaag zijn we om half negen op pad: we lopen naar Ravenglass. Tussen Eskdale Green en Ravenglass ligt de ‘berg’ Muncaster Fell met Hooker Crag (231 m) als hoogste punt. In de herfstvakantie van 2016 wandelden we van Ravenglass naar Eskdale Green en we herinneren ons maar al te goed de zompige bogs die we moesten doorbaggeren…

Blauwe lucht, witte wolkjes, gele gaspeldoorn, bruinrode bergen. Het is behoorlijk fris maar de aprilzon is krachtig en stijgen helpt ook om het warm te krijgen. Het eerste deel van de route gaat prima. Het pad stijgt gestaag en is goed. Maar dan krijgen we de eerste bogs… Soppen!

Na de ergste moerassige stukken houden we rustpauze, in de zon, weggedoken achter een muurtje, beschut tegen de wind. Heerlijk toeven is het daar. Maar de top lonkt en dus willen we verder. Om kwart voor twaalf zoeken we de luwte op van Hooker Crag, net onder de top, en verorberen de meegebrachte boterhammen.

Voldaan en uitgerust gaan we verder. We dalen nu af naar Muncaster Castle. De route gaat langs het kasteel en over het landgoed. Er staan her en der azalea’s en rhododendrons in bloei. In het bos treffen we een tapijt van hyacinten aan!

We dalen nog verder af, naar Ravenglass dat aan zee ligt. Letterlijk aan zee: bij vloed beuken de golven tegen de huizen van het piepkleine stadje!

We drinken thee in The Turntable Café en rijden met het smalspoor treintje (genoegzaam bekend als The Ratty) terug naar Eskdale Green, waar we nog een uurtje genieten van de zon in de tuin van ons vakantiehuisje…

Wat een heerlijke dag was het! Morgen schijnt het andere koek te worden, met name ’s middags wordt er regen, veel regen voorspeld.

Dit bericht werd geplaatst in Vakantie. Bookmark de permalink .

Een reactie op Muncaster

  1. Dat soppen is minder, maar verder …………wauw!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s