Bestemming bereikt

Ook vanmorgen worden we vroeg gewekt, de eigenaars van onze B&B vertrekken zelf op vakantie, naar Griekenland. Na een uitstekend Engels ontbijt (cornflakes, yoghurtje, spek, eieren, bloedworst, fried bread, baked beans, toast met marmelade en een grote pot thee) nemen we afscheid. We zetten onze spullen in de auto en trekken de wandelschoenen aan.

We lopen zo Litton uit. Al meteen buiten het dorpje zijn de weilanden omheind met stenen muurtjes. Helaas is er geen spoor van de zon, wat maakt dat het lastig is om goede foto’s te maken… De silhouetten van de bomen maken veel goed.

Over grasfalt (deze term neem ik over uit het tijdschrift van MilieuDefensie: saai gras zonder bloemen) lopen we van muur naar muur, van stile naar stile.

Over een glibberig paadje langs de bosrand lopen we verder tot bij een tweesprong: hier kiezen we het pad naar beneden, en gelukkig zijn er treden aangelegd anders hadden we het niet aangedurfd. De bodem van het bos is bedekt met een tapijt van daslook. De witte bloemen zitten nog in hun knop, maar de geur is evengoed al bedwelmend.

We dalen verder af over een brede bosweg, later asfalt, naar Ravensdale cottages. Dan volgt ruim een kilometer schuiven en glibberen over het smalle paadje langs de rivier. In het bos en in de zompige weilanden is de hele voorjaarsflora te zien: wilde boshyacint, bosanemoon, speenkruid, daslook, klaverzuring, goudveil, sleutelbloem, groot hoefblad enz. De bomen zijn hier nog behoorlijk kaal. Stenen muurtjes zijn bedekt met een dikke laag mos.

We laten het bos achter ons en lopen nu door een typisch Peak District dal: hoge, steile, vaak rotsachtige hellingen, hier en daar een eenzame meidoorn, her en der oude mijningangen. We volgen het pad door een zijdal omhoog en bereiken ten slotte Litton weer… De zon laat zich zowaar even zien.

Rond 12 uur gaan we rijden. Via het sjieke Buxton en de stadjes Macclesfield en Knutsford bereiken we de M6, die we noordwaarts volgen tot de afrit voor Southern & Western Lake District. Even later parkeren we bij Sizergh Castle (National Trust). Hier waren we ook al op bezoek in de herfstvakantie van 2016. Nu bekijken we de tuinen in lentesferen en bezoeken we het huis.

We doen boodschappen bij de Booths supermarkt in Milnthorpe en rijden dan het Lake District in, eindbestemming Eskdale Green. Ondanks de dreigende luchten liggen de bergen er prachtig bij!

Bestemming bereikt!

Dit bericht werd geplaatst in Vakantie. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s