Op reis

Vogeltjes fluiten… door de luidspreker. Gevolgd door het vriendelijke doch kordate stemgeluid ener dame: “Good morning ladies and gentlemen, it is half past five.”

Lekker gedoucht, een paar digestive koekjes en een broodje ei later rijden we in Harwich van boord van de Stena Britannica.

Je gaat niet zonder controle de UK border over! Het begint te miezeren. De navigatie is ingesteld op Litton, Peak District. Let’s go! Het is vrijdagochtend en beredruk op de weg. Onze ‘Koreaanse dame’ wijst de weg… Op een gegeven moment stel ik vast dat we richting Londen rijden: ‘tante Hyundai’ wil ons via de M20 naar de M1 loodsen, en we naderen Chelmsford al voor we dat goed en wel in de gaten krijgen. Dom dom dom, never trust TomTom!!

Na een kop koffie in een Welcome Break bij Bishop’s Stortford veranderen we van koers en via de A507 koersen we door glooiend heuvelland richting Milton Keynes, waar we na nog een flinke omleiding eindelijk de M1 opgaan. Ook richting het noorden is het ontzettend druk, af en toe valt de regen met bakken naar beneden en we staan meermaals stil…

Ruim twee uur later dan gepland parkeren we bij Hardwick Hall. Het regent nog steeds, gelukkig meestal in de vorm van gemiezer. Met de paraplu boven hoofd & camera kuieren we over het landgoed. We bezoeken de Old Hall en de New Hall. De een is een ruïne, de ander niet.

In New Hall hangt 20% van de totale Britse collectie aan wandtapijten. Het is steenkoud in het kasteel! We kijken onze ogen uit. Lady (Bess) Hardwick was zeer goed bevriend met Queen Elisabeth I. Ze was aan het einde van haar leven een van de rijkste en machtigste vrouwen van Engeland. En dat voor een dochter van een arme boer… goed geboerd dus!

Na een lekkere cream tea met apple & rhubarb scones en een bezoek aan de National Trust shop, rijden we verder. Eindbestemming Litton, Hall Farm House B&B gelegen aan de village green. We lopen naar de gezellige Red Lion waar ze lekker bier tappen en we heerlijk eten!!

Goodnight!

Dit bericht werd geplaatst in Vakantie. Bookmark de permalink .

Een reactie op Op reis

  1. Emile zegt:

    He Rik, fantastische foto’s en weer een heerlijke start van jullie vakantie. Vanaf mijn bank hier was ik ook even met jullie op vakantie.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s