Ik werk aan orde en overzicht

Ik ben (eindelijk) begonnen met het op orde brengen van mijn thuisbibliotheek, die de afgelopen jaren wreed snel is uitgebreid met allemaal – naar mijn idee – interessante boeken. Was er in het begin nog sprake van enige ordening, de laatste tijd belandden de boeken op volkomen ongeordende stapeltjes…

Een gebrek aan vrije ruimte op mijn boekenplanken is daar ongetwijfeld debet aan, maar ook mijn tomeloze ik-wil-alles-weten-zucht heeft hier zeker en vast een rol in gespeeld, want de meeste boeken zijn slechts ten dele gelezen en vragen dus om verdere consumptie, wat mij er dan van weerhoudt om ze een vaste plek te geven ín de kast…

Afijn, hoe dan ook, enige ordening en orde is thans wenselijk en gewenst, en dus heb ik de stofzuiger naar boven gedragen (want de stofwolken zijn niet van de lucht).

Stapel voor stapel, boek voor boek, zo ga ik nu te werk. En mensen, dat schiet niet op. Elk boek heeft zo zijn eigen waarde, en er afstand van nemen is niet altijd gemakkelijk. Nog lastiger vind ik het om orde aan te brengen, de boeken op onderwerp te stapelen voor ze op een (nieuwe) plek belanden…

Neem nou dit boek… Bijna 40 jaar heb ik, niet onafgebroken overigens, pijp gerookt. Anderhalf jaar geleden heb ik besloten om definitief te stoppen met roken. Sinds de zomer van 2016 heb ik geen pijp meer opgestoken! Echter, het Pijpenbrevier naar de kringloopwinkel brengen, is me (nu nog) te gortig. Ik heb ook niet al mijn pijpen de deur uit gedaan. Dat kon ik niet en dat kan ik niet. Ik heb zelfs nog ergens nog een blikje pure Latakia tabak staan. Af en toe draai ik dat blikje open om te ruiken. Roken ga ik echt niet meer, maar afstand doen van enkele dierbare pijpen en het Pijpenbrevier, kan ik nog niet.

Welk plekje geef ik dit boekje nou in mijn boekenkast!?

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

3 reacties op Ik werk aan orde en overzicht

  1. Herkenbaar, daarom stel ik de klus nog maar even uit. Succes!

  2. Hilde M zegt:

    Je kan de cover en de achterkant ook fotograferen met bvb wat rookattributen erbij en de herinnering zo bewaren.

  3. Petra Terlouw zegt:

    Ooit gelezen in een het autobiografische boek van Arthur Japin, ‘Zoals dat gaat met wonderen’ (erg aan te raden, trouwens!), die zijn enorme bibliotheek eens op kleur van de rugband gerangschikt had. Misschien een ideetje? Dan zou ik dus zeggen: bij de andere witte 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s