Llyn Peninsula

Veel mensen hebben al wel eens gehoord van Anglesey, een eiland van het vasteland van Wales gescheiden door de smalle, diepe Menai Street en met twee mooie bruggen verbonden. Minder bekend in het schiereiland Llyn, dat iets zuidelijker ligt en veel bergachtiger is. Vanaf Anglesey zie je the Llyn Peninsula liggen als de schubbige rug van een dinosaurus.

De dag van gisteren vergeten we maar gauw, die gaat de annalen in als grijs, mistig en nat… All day long! Ideaal om wat werk voor school te verzetten, ware het niet dat het telefoonnet het begaf en we dus ook niet konden beschikken over internet…

Vanmorgen reden we de bergen uit en staken de Afon Glaslyn over. De weilanden stonden blank, de rivier was buiten haar oevers getreden!

Maar de zon scheen, dus who cares!? We reden the Llyn Peninsula op en parkeerden op een grote parkeerplaats bij de pier en the beach van het dorpje Trefor.

In de schaduw van een paar steile, hoge bergen met toppen die meer dan 500 m boven de zee uitrijzen, maakten we een mooi, afwisselend rondje.

Daarna reden we naar Morfa Nefyn en wandelden vanaf de parkeerplaats bij de golfbaan naar Porthdinllaen, een afgelegen vissersdorp met een leuke pub waar ik a pint of Dark Side of the Moose (gebrouwen in Porthmadog) bestelde… en genoot!

En nu zijn we weer in ons huisje, Ty Uchaf in Rhyd. De kachel snort, internet doet het weer, de avond ligt aanlokkelijk voor ons…

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

2 reacties op Llyn Peninsula

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s