Rather rainy…

Het is zondag. Onder de dekens is het lekker warm. Ik steek mijn grote teen even buiten boord en stel vast dat de kamer bepaald fris is te noemen. Met ware heldenmoed sla ik de dekens van me af en sta op, ga douchen, kleed me aan en werk een ontbijt naar binnen.

We rijden naar Porthmadog en zelfs nog een stukje verder, we parkeren in Borth-y-Gest. Dit charmante dorpje ligt aan een inham van de monding van twee rivieren die uit de bergen komen en hier de Ierse Zee in stromen: de Afon Glaswyn en de Afon Dwyryd.

In 2014 waren we hier ook, in de zomer. Het was toen eb en de hele monding was drooggevallen. Hoe anders is het nu! We lopen een stuk Welsh Coast Path, richting Morfa Bychan. Het is vrij druk, een combinatie van zondagochtendwandelaars en herfstvakantietoeristen.

Uiteindelijk gaat het regenen. De regen heeft een buiig karakter, het ene moment is het slechts wat gespetter, op andere momenten plensregent het. We doen boodschappen in de Tesco in Porthmadog. Onderweg naar Rhyd stoppen we nog even bij de brug over de Afon Glaslyn. Daar is sinds ons laatste bezoek een klein visitor centre verrezen: een groepje bewoners van de Glaslynvallei hebben de bescherming op zich genomen van visarenden die in de omgeving nestelen. De vogels zijn nu in Zuid-Afrika, maar in de zomer broeden ze hier! Afgelopen jaar werden er drie jongen grootgebracht.

De middag verloopt rustig. De regen valt in buien, af en toe breekt een zonnestraal door de wolken en dan schittert de wereld in fel licht. Op de foto hieronder zie je ‘ons’ vakantiehuisje…

Dit bericht werd geplaatst in Vakantie. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s