Goudbruin riet

Vandaag werkte ik maar een half dagje… Om half twee pikte ik J. op bij station Noord en we reden naar het Vlasgat. Vandaar maakten we een heerlijke wandeling om de Kleimeer en door het Geestmerambacht. Af en toe zeilden er wat buitjes langs, voordat we doorhadden dat het ging regenen, waren ze alweer voorbij. De kleuren waren prachtig in het zachte najaarslicht. Vooral de goudbruine gloed die over het riet lag, kon mijn oog bekoren…

Voorwaar voor herhaling vatbaar, zo’n wandeling na een ochtendje werken!

Kleimeer 2017-10-06 01

Kleimeer 2017-10-06 02

Kleimeer 2017-10-06 03

Kleimeer 2017-10-06 04

Kleimeer 2017-10-06 05

Kleimeer 2017-10-06 06

Toen we op een bankje zaten te rusten, kwam onderstaande groene jongen op mijn hand zitten. Ik schrok en gooide het beest tegen de grond. Toen ik zag dat het ‘maar’ een sprinkhaan was, nam ik hem voorzichtig op en zette hem op de bank om hem op de foto te zetten. Ik was erg onder de indruk van de ‘doorn’ die aan zijn onderlijf vastzit. Zou hij die gebruiken om mee te steken?

Kleimeer 2017-10-06 07

Dit bericht werd geplaatst in Wandelen. Bookmark de permalink .

Een reactie op Goudbruin riet

  1. Zeker voor herhaling vatbaar!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s