Rijmen en dichten zonder…

… uw gat op te lichten.

In die categorie zie ik ook de zin die NOS-journaallezeres (Scrabble!) Astrid Kersseboom zonet sprak. Ik geloof niet dat ze doorhad dat de woorden in de zin die ze uitsprak, rijmden. Maar zeker weten doe ik dat natuurlijk niet. Immers, mijn brein was bezig met luisteren (naar de woorden die Astrid zei) en kijken (naar de beelden over het door de regen geteisterde AH-sportevenement), en tegelijkertijd betekenis geven aan al die informatie.

Gelijktijdig ontwaarde ik vanuit een ooghoek mijn dierbare eega temidden van stapels tijdschriften en ander papier dat ze aan het uitzoeken was, meende ik me vaag te herinneren dat ik dringend mijn teennagels moet knippen, stelde ik vagelijk vast dat het buiten al vrij donker is en had ik trek in nóg een koekje.

En toch liep ik naar de kast, pakte een blaadje papier en een balpen – waar heb ik die nou in godsnaam teruggelegd!? – en schreef een paar steekwoorden op. En aan de hand van die steekwoorden ga ik u de zin die Astrid Kersseboom sprak niet onthouden.

(Ongeveer.) In heel het land zijn allerlei evenementen afgelast of aangepast door wateroverlast.

Is ie mooi of is ie mooi!? Ja toch!!

Dit bericht werd geplaatst in Persoonlijk. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s