Bee business

Vanmorgen hebben we Islay verlaten. Met de 9.45 ferry voeren we van Port Ellen naar Kennacraig op de Mull of Kintyre, een overtocht van ruim twee uur. Tijd genoeg dus om een kopje koffie te bestellen – neem me niet kwalijk… ik bedoel natuurlijk een americano – en een krant te kopen.

Wat lees je toch niet allemaal in zo’n krant!? Op Anglesey is een zwerm bijen gestolen, en het stelen van zwermen bijen schijnt vaker voor te komen. Dat moet specialistenwerk zijn, want een bijenkorf neem je niet zomaar onder je arm mee en volgens mij zit je ook niet relaxt achter het stuur als er een zwerm bijen losgaat in je auto!

Het artikel gaat echter dieper in op de materie. Er blijken in de States bendes te bestaan die grof geld verdienen aan het jatten van bijenvolken. Op de sinaasappel- een amandelboomplantages in Californië zijn miljoenen en miljoenen bijen nodig – en die worden dus ‘geïmporteerd’ door criminelen. Voor mij alweer het bewijs dat grootschaligheid leidt tot allerlei ellende. Ik zal maar niets schrijven over fipronil…

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Een reactie op Bee business

  1. Hou het maar beter bij ‘the Mull of Kintyre’. Zwijmel………………. de naam alleen al.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s