Ruilen

In de ruime tuin van Harelaw cottages lopen kippen, hanen, eenden en kalkoenen rond. Die lopen de hele tijd te zoeken naar eten. En er valt vast hier en daar wat te vinden, maar dat is natuurlijk niet genoeg.

Wij bewaren alles wat etensresten en groenteafval is in het groene bakje bij de voordeur. Als het vol is, lopen we naar een apparaat dat is bevestigd aan de muur van een schuur. Het ding doet denken aan de trommel van een wasmachine, maar dan zonder gaatjes. We doen het luik open, kieperen de inhoud van ons groene bakje in de trommel en sluiten die weer. Volgens de instructie moeten we nu de trommel een aantal keren in het rond draaien.

In die trommel zitten gecomposteerde etensresten en groenafval. Dat krijgen de kippen, de hanen, de eenden en de kalkoenen te eten, en volgens Andy zijn ze er dol op.

En wij hebben vanmorgen weer een ei bij ’t ontbijt. Goeie ruil!

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Een reactie op Ruilen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s