Een ‘doorstart’

Het is echt een eeuwigheid geleden dat ik iets heb gepubliceerd op mijn weblog. De afgelopen maanden waren blijkbaar te druk. Dan is er weinig plaats in mijn hoofd en zijn er te weinig  uren over in mijn dag om me lekker voor de PC te zetten en een stukje te schrijven… Maar ik ‘volg’ een paar weblogs en elke keer als ik daar dan stukjes lees of foto’s bekijk, begint het te kriebelen!

Vorige week ging een lang gekoesterde wens in vervulling: een nieuwe camera. Het moest een kwalitatief goede camera zijn, licht, geen verwisselbare lenzen, een mooi zoombereik, niet te zwaar, een kantelbaar scherm. Ik kwam uit bij het type dat men bridge camera noemt. Ik had mijn oog al een hele tijd geleden laten vallen op twee Panasonic Lumix toestellen: de DMC-FZ1000 of de DMC-FZ300. Die laatste heeft een waanzinnig zoombereik… maar uiteindelijk ben ik toch gevallen voor de DMC-FZ1000 vanwege de grote (1 inch) sensor die erin zit en de goede pers die deze camera gehaald heeft.

Vandaag heb ik er voor ’t eerst mee gefotografeerd, vanuit mijn slaapkamerraam. Je kunt er nog niks van zeggen, natuurlijk… Maar over een week vertrekken we naar Torridon, Ross-shire, Scotland – en daar ga ik ‘m grondig uitproberen. Wordt vervolgd.

sneeuw-01sneeuw-02

Dit bericht werd geplaatst in Persoonlijk. Bookmark de permalink .

Een reactie op Een ‘doorstart’

  1. Sjannes blog zegt:

    Wat leuk! Ben nu al benieuwd naar je foto’s!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s