Duurzaam inzetbaar

Vandaag had ik mijn eerste heuse DI-dag. DI staat voor ‘duurzame inzetbaarheid’. Voorheen heette zo’n dag bapo-dag. Bapo stond voor ‘bevordering arbeidsparticipatie ouderen’. Ik heb mijn bapo-rechten behouden en mogen omzetten in DI-dagen. In de praktijk houd ik dus even veel vrije dagen als voorheen, maar het kost me nu wat meer. Boeien!!

Dit is het derde jaar op rij dat ik bapo-/DI-dagen heb. De afgelopen twee jaren nam ik de uren op wanneer het agendatechnisch uitkwam, en daardoor waren die vrije uren vaak verdeeld over de week: ochtendje hier, middagje dag. Ik plande ze bij wijze van spreken van week tot week in… Dit jaar gooi ik het roer radicaal om. Al mijn vrije dagen zijn ingepland en ik ga ze ook vól plannen. Ik neem voortaan hele dagen op, tenzij het een enkele keer niet uitkomt, zoals volgende week, met tandartsbezoeken en dergelijke… De opnamedagen zijn in een periode van drie weken maandag-maandag-vrijdag. In de praktijk levert dat in een periode van vier weken een normaal weekend op, twee driedaagse weekends en een vierdaags weekend.

Gisteren(zondag)middag liep ik tijdens de Keltische middag in de Alkmaarse Hout al ernstig te genieten van de gedachte aan een extra lang weekend. En vandaag heb ik ook heel bewust genoten én veel gedaan. Ik heb een nieuw tsjiess-logo ontworpen, verjaardagskaarten gemaakt, de ramen aan de voorkant van het huis gelapt. Els en ik liepen vanmiddag een rondje in de duinen (tussen Egmond Binnen en Bakkum Noord, ingang Diederik), we bezochten (schoon)moeder in het Rode Kruis Ziekenhuis en we deden op de terugweg lekkere & nuttige boodschappen in Castricum. En vanavond heb ik eindelijk weer eens een stukje op mijn weblog geschreven :-D.

Morgen weer aan ’t werk, en ik ben er klaar voor…

Duinen 01Duinen 02Duinen 03

Dit bericht werd geplaatst in Persoonlijk, Uncategorized. Bookmark de permalink .

2 reacties op Duurzaam inzetbaar

  1. Sjannes zegt:

    Dat doe je goed, zo.

  2. Hillechien zegt:

    werk ze

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s