Brrrr…exit

Vanmorgen deed de wekker het nog, er kwam als vanouds water uit de kraan, ik heb thee gezet en een kom cornflakes naar binnen gewerkt. Wat opviel was de klok in de keuken: die stond stil. Ik bracht mijn vrouw naar haar werk, de verkeerslichten werkten, de bussen reden, het was druk op de weg, het mistte, Albert Heijn opende gewoon zijn deuren om stipt 8 uur. Wat opviel: de Britten hebben zichzelf uit de Europese Unie gestemd. Dat moeten ze natuurlijk zelf weten. Twee dingen wil ik daarover kwijt:

  1. Het Europese project heeft zich ernstig vervreemd van ‘de man in de straat’ en dat mag je de politiek (en de media) behoorlijk aanrekenen.
  2. Xenofobie (resulterend in nationalisme en ja, zelfs racisme…) wint het van de redelijkheid en de solidariteit tussen volkeren en mensen.

Een ding is zeker: het moet drastisch anders. De welvaart moet eerlijk verdeeld worden en we moeten ervoor zorgen dat iedereen op deze aardkloot een veilige stek heeft, een dak boven zijn hoofd, toegang tot goede gezondheidszorg en onderwijs, zinvol werk en genoeg te eten.

Het is een droevige dag voor de wereld – en in het bijzonder voor Europa.

Brexit

Dit bericht werd geplaatst in Persoonlijk en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Brrrr…exit

  1. Hilde Potums zegt:

    Ben een beetje van de wereld laatste weken… Bewuste keuze om wat afstand te nemen van het dagdagelijkse slagveld en zoveel mogelijk te wandelen in de natuur met de honden.
    Wat ik nu lees hier is dat de Britten voor Brexit hebben gekozen en jouw bedenkingen daarbij, die ik de nagel op de kop vind.
    Elke bewoner van deze aardbol wordt tegenwoordig continu om de oren geslagen met de ‘kosten-baten’ visie en de TINA’ visie (there is no alternative). Maar Europa en de commissieleden en ‘gemeenschap’ pakken poen dat het niet meer schoon is, terwijl luid predikent dat wij (the people) moeten besparen, besparen, besparen tot we er bij doodvallen, ook al die arme mensen op de vlucht voor geweld en honger en … Ik ben pro een verenigd Europa maar niet voor zelfverrijking van de hele elite daarrond die zélf het hele systeem ondermijnen. Want vergeet niet, ‘the people’ zijn niet blind en doof!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s