Een verjaardagskaart posten

Oh ja, laat ik daar maar eerlijk over zijn: soms wens ik echt dat ik ergens anders woon. Noord-Holland is een heuse uithoek en wil je ergens komen, dan moet je (zo verdomd veel) kilometers maken… Laat ik nou iemand zijn die altijd weer op zoek is naar nieuwe dingen. Sommige mensen maken elke dag weer met evenveel genoegen hetzelfde rondje, lopend of op de fiets. Ik niet. (Uitzondering: mijn rondje Kleimeer…) Sommige mensen herlezen tien keer hetzelfde boek. Ik niet. (Toegegeven: ik kan me herinneren dat ik Onder water van Margareth Atwood en De Witte van Ernest Claes heb herlezen alsook de stripverhalen van Piet Pienter en Bert Bibber. En ik ga binnenkort Sprakeloos van Tom Lanoye opnieuw lezen.) Sommige mensen gaan elk jaar naar dezelfde camping of huren jaar in jaar uit hetzelfde vakantiehuisje. Ik niet. (Al zijn er wel een paar plekjes op de aardkloot waar ik wél graag terugkom: Ennal en Logbiermé (B), Rynartice (CZ), Ambleside en Rhyd (GB) en misschien vergeet ik er nog een paar…). Sommige mensen werken al hun hele leven bij hetzelfde bedrijf of op dezelfde school. Ik niet. (Maar aan Slootdorp heb ik wel mijn hart verpand…) Kortom, ik geniet van nieuwe dingen en nieuwe uitdagingen.

Vanmorgen liep ik in alle vroegte naar de brievenbus. Voor ons staat de dichtstbijzijnde brievenbus aan het Noord-Hollands Kanaal, in Koedijk. Linksom of rechtsom is dat een kilometertje lopen en op deze zonnige Koningsdag had ik er zin in. Zo gezegd, zo gedaan. Gehuld in een lekker warme trui en een aangenaam warme jas trok ik de voordeur achter mij dicht en begon aan mijn rondje. De rest van het verhaal vertel ik graag in beelden. Waarbij ik wil, wellicht ten overvloede, opmerken dat ik heb genoten van dat rondje zo dicht bij huis. Misschien word ik wat ouder en ga ik me hechten…, hoewel een vacature op een schooltje op een Schots eiland me onlangs nog aardig in verwarring bracht!

Rondje brievenbus 01 Rondje brievenbus 02 Rondje brievenbus 03 Rondje brievenbus 04 Rondje brievenbus 05 Rondje brievenbus 06 Rondje brievenbus 07 Rondje brievenbus 08

Dit bericht werd geplaatst in Wandelen. Bookmark de permalink .

3 reacties op Een verjaardagskaart posten

  1. Sjannes zegt:

    Overal is wat hoor! Geniet van wat je hebt, prachtig toch?

  2. tsjiess zegt:

    Dat is waar, Jeanne, maar er is zoveel dat ik nog wil zien en wil meemaken… Dat heb ik van mijn vader, die was ook zo ongedurig…

  3. Hillechien Prins zegt:

    Jullie wonen daar dan ook heel mooi, maar die onrust herken ik wel een beetje.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s