Leo Gestel in Singer Laren

Singer Laren, we komen er graag… Deze regenachtige zaterdagochtend is bij uitstek geschikt voor een museumbezoek en dus stallen wij onze bolide om iets over elven op het parkeerterrein aan de Hein Keverweg.

Hoewel het museum nog maar net open is, loopt er al heel wat volk door de zalen. Er worden verschillende rondleidingen gegeven. Het is altijd de kunst om die groepen enerzijds te ontlopen en anderzijds af en toe iets mee te pikken van de uitleg die er gegeven wordt.

Je kunt als individuele bezoeker een gratis audiotour krijgen: een soort mobieltje waarvoor her en der in het museum contactpunten zijn opgehangen: je krijgt dan een verhaal bij een schilderij. In elke zaal is echter ook een inleidende uitleg bij wat er te zien is, en vaak hangen er ook nog informatieve bordjes bij de schilderijen. Kortom: de bezoeker wordt goed geïnformeerd.

Leo Gestel kennen wij als een schilder die hoort bij de Bergense School, maar de goede man heeft een veel breder oeuvre bijeen geschilderd en getekend, dus puur Bergense School is hij zeker niet.

Op ons gemakje kuieren we door de zalen en genieten van al die mooie doeken en tekeningen. De werken in de ene zaal spreken ons meer aan dan die in de andere zaal. Zodra Gestel de kubistische kant uitgaat of het werk te pointillistisch wordt, versnel ik mijn pas. Over het algemeen vind ik zijn kleurgebruik heel mooi, of het nou om donkere getinte werken gaat of om werk waar de kleuren van af spatten – dat maakt niet uit…

Leo Gestel. De mooiste modernist is nog te bezoeken tot en met 7 juni.

Leo Gestel 01Leo Gestel 02Leo Gestel 03Leo Gestel 04Leo Gestel 05Leo Gestel 06Leo Gestel 07

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Een reactie op Leo Gestel in Singer Laren

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s