Wandelnetwerk Noord-Holland

Ik begrijp niet zo goed waarom we in Noord-Holland niet ondubbelzinnig hebben gekozen voor een knooppuntennetwerk. Knooppuntennetwerken voor fietsers zijn zowat overal in Nederland ingevoerd – met succes. Het is een overzichtelijk systeem, en omdat het systeem in vele regio’s in Nederland wordt toegepast, leidt het tot herkenning bij de gebruikers en dus tot gebruiksgemak.

In steeds meer regio’s in Nederland zie je soortgelijke knooppuntennetwerken ontstaan voor wandelaars. In Noord-Holland is gekozen voor een variant: een wandelnetwerk met routes én knooppunten. Overbodige betutteling, als je het mij vraagt, die wat mij betreft eerder tot onoverzichtelijkheid leidt dan tot een meerwaarde voor de wandelende Noord-Hollander. Sed quis ego sum!? (met dank aan Google Translate, want zo goed is mijn latijn niet meer… Maar wie ben ik!?)

Rondje Egmondermeer

Op Tweede Paasdag wilden Barney en ik een rondje lopen. Ik dacht: “Laten we nou eens de rust en de leegte van de Egmondermeer opzoeken en een gokje wagen: een stukje lopen langs  de knooppunten van het Wandelnetwerk Noord-Holland.” Ik stippelde op de routeplanner (wél handig!) een route uit.

Vanaf de drempel van Barneys huis gingen we lopen. Langs de hockeyvelden naar de Meent en vandaar de Egmondermeer in. De wolken, waaruit amper een half uur eerder nog een zachte miezerregen naar beneden viel, braken open en al gauw gingen de jassen in de rugzak!

Na 3,5 kilometer asfalt leidde de route ons een soort kade op: gras onder de voeten – zo hoort het – en zo bleef het, tot we na ong. 5 kilometer weer de randweg van Alkmaar bereikten, die we overstaken om onze route te vervolgen door de Egmonderhout om ten slotte weer bij Barneys woonstede aan te belanden.

Het was een verrassend mooie wandeling! Vooral het feit dat je zo dicht bij Alkmaar nog heerlijk onverhard kunt lopen, maakt mij blij. Nu nog de gekleurde pijltjes vervangen door knooppunten en dan wil ik overwegen om in Noord-Holland te blijven wonen.

2015-04-06 00

2015-04-06 02

2015-04-06 03

2015-04-06 06

2015-04-06 08

2015-04-06 10

2015-04-06 14

2015-04-06 17

Dit bericht werd geplaatst in Wandelen. Bookmark de permalink .

Een reactie op Wandelnetwerk Noord-Holland

  1. Sjannes zegt:

    Goed weer eens wat van je te lezen op je blog. Mooi land, mooie foto’s!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s