Interstellar…

Toen ik hoorde dat we naar een film gingen kijken met sciencefictionachtige trekjes, werd ik niet bepaald warm van binnen. Maar als je zoon je toevertrouwt dat het een van de beste films is die hij ooit heeft gezien, dan kun je natuurlijk niet zeggen dat je eigenlijk toch liever naar een andere film wilt gaan kijken. Vraag me overigens niet welke, want ik volg de filmwereld al jaren niet meer, wat jammer is, want film was part of my life in mijn Antwerpse jaren…

Het werd dus Interstellar.

Interstellar 03

Het verhaal speelt zich af in de 22ste eeuw. Van de aarde is niet veel meer over: onze planeet is in de 21ste eeuw volledig opgebruikt. Het enige voedsel dat nog wil groeien is maïs, en ook dat gewas dreigt ten onder te gaan aan monocultuur en de kwetsbaarheid die daarbij hoort. Stofstormen woeden over de USA…

Cooper, zijn vader en zijn twee kinderen, Tom en Murphy, wonen op een boerderij ergens tussen oneindige, stoffige maïsvelden. Tijdens een storm ontvangt Murph geheimzinnige tekens, en als Coop erin slaagt om ze te ontcijferen, blijkt het te gaan om coördinaten, die leiden naar een geheim ruimtevaartlaboratorium. Professor Brand is ervan overtuigd: op zoek gaan naar een andere planeet lijkt de enige uitkomst voor de mensheid om te overleven, maar helaas is men gestopt met de ruimtevaart – behalve in dit geheime lab. Cooper vertrekt, zeer tegen de zin in van zijn dochter Murph, zijn zoon en zijn vader. Hij gelooft in de missie om de mensheid te redden…

De film krijgt nu een wending – het wordt opeens helemaal sciencefiction. Een mooie verhaallijn, spannende scenes, schitterende beelden leiden de kijker ten slotte naar een indrukwekkend einde. Ik kan niet anders zeggen dan dat ik zoonlief gelijk moet geven: dit is een van de beste films die ik ooit heb gezien! De drie uur waren om voor ik er erg in had!

Interstellar 05Interstellar 04Interstellar 01Interstellar 02

Dit bericht werd geplaatst in Cultuur. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s