Van kasteelpoort naar vuurtoren…

Schotland… vanmorgen droomden we samen om ons daar ooit voor goed te gaan vestigen. De winters met hun lange, donkere dagen schrikken ons echter wel af, moet ik zeggen. Als we ooit de overstap naar het United Kingdom maken, dan zullen we waarschijnlijk toch een wat zuidelijker gelegen woonstek kiezen.

House of Dun, the gate

Deze poort verschafte ons de afgelopen jaren in de krokusvakantie (in de winter dus) toegang tot onze vakantiewoning, die we huurden van The National Trust for Scotland: South Stable, House of Dun, Montrose.

Het was elke keer weer een feest om de lange oprijlaan op te rijden. In de verte doemde dan het kasteel op. Het lag er stil en verlaten bij, want in de winter is het huis gesloten voor het publiek.  Je stopte de auto, legde de motor stil, stapte uit. Volkomen rust… en het vooruitzicht van een warm en sfeervol ingericht appartement, en de beschikking over een heus kasteelpark, helemaal voor jou alleen!

House of Dun, South StableHouse of Dun, Snowdrops walk

Het House of Dun ligt vlakbij Montrose, een aardig Schots stadje op een steenworp van de zee. De oostkust van Schotland is heel gevarieerd en je kunt er heerlijke wandelingen maken over de cliffs of op de prachtige stranden. En rij je landinwaarts, dan liggen daar de uitlopers van de Cairngorms met hun prachtige Angus Glens. Kortom een overvloed aan wandelmogelijkheden en een geweldige bestemming voor een vroege vakantie. Je hebt Schotland voor jou alleen!

Lunan BayGlen Clova, Angus Glens

Ook dit jaar vliegen we in de krokusvakantie weer naar Edinburgh, maar onze huurauto zal ons nu een stuk noordelijk brengen, naar de Moray Coast, waar we (eveneens van The National Trust for Scotland) een vuurtorenwachtershuisje huren van waaruit we de kust en de achterliggende bergen (Spey Valley) gaan verkennen… Lossiemouth, Covesea Skerries Lighthouse. Ik kan niet wachten!

Covesea Lighthouse Lossiemouth

Dit bericht werd geplaatst in stuureenfoto (v/h take-a-pic). Bookmark de permalink .

Een reactie op Van kasteelpoort naar vuurtoren…

  1. Sjannes zegt:

    Mooie plek en een goed vooruitzicht!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s