Ik denk…

Het is zaterdag en ik ben lekker verkouden. De boodschappen zijn binnen, de kachel staat een graadje hoger, de bank is leeg en uitnodigend en het zonnetje schijnt vrolijk naar binnen door het raam dat dringend eens met spons en zeem bewerkt moet worden.

Eén + één = twee. Ik leg me op de bank, met mijn verkilde voeten en mijn verhitte smoelwerk in de zon. Ik sluit m’n ogen en ik besluit om eens heerlijk mindful een kwartier te relaxen. De ervaring heeft me geleerd dat ik na een kwartier vanzelf de ogen weer open, maar ik neem geen enkel risico en zet de kookwekker op vijftien minuten. Go!

Het licht valt zacht door de geloken oogleden op het netvlies. Een oranje gloed verwarmt lijf en ziel. Ik spoor mezelf aan me nu mindful aan deze ervaring over te geven en me niet af te laten leiden door allerlei gedachten. Ik denk: Rik, concentreer je nu heerlijk op dat zachte oranje licht en de warme straling van de zon en laat je niet afleiden door allerlei gedachten. Ik denk: Rik, concentreer je nu heerlijk op dat warme oranje licht en de zachte  straling van de zon en laat je niet afleiden door allerlei gedachten. Ik denk: Rik, concentreer je nu heerlijk op dat zachte oranje licht en de warme straling van de zon en laat je niet afleiden door allerlei gedachten.  Ik denk: Rik, concentreer je nu heerlijk op dat warme oranje licht en de zachte straling van de zon en laat je niet afleiden door allerlei gedachten.  Ik denk: Rik, concentreer je nu heerlijk op dat zachte oranje licht en de warme straling van de zon en laat je niet afleiden door allerlei gedachten.

Ik zak langzaam weg in een roezige slaap. Dat duurt niet lang. Ik herinner me de opdracht die ik me mezelf heb gegeven. Ik denk: Rik, concentreer je nu heerlijk op dat warme oranje licht en de zachte straling van de zon en laat je niet afleiden door allerlei gedachten. Ik denk: Rik, concentreer je nu heerlijk op dat zachte oranje licht en de warme straling van de zon en laat je niet afleiden door allerlei gedachten.  Ik denk: Rik, concentreer je nu heerlijk op dat warme oranje licht en de zachte straling van de zon en laat je niet afleiden door allerlei gedachten. Ik denk: Rik, concentreer je nu heerlijk op dat zachte oranje licht en de warme straling van de zon en laat je niet afleiden door allerlei gedachten.  Ik denk: Rik, concentreer je nu heerlijk op dat warme oranje licht en de zachte straling van de zon en laat je niet afleiden door allerlei gedachten.

Ik denk dat ik teveel denk. Drieënhalve minuut voordat de kookwekker afloopt, besluit ik dat het wel genoeg is geweest. Er is nog veel te doen. De zon is verdwenen achter enkele wolkenslierten en koesteren niet langer mijn verkilde voeten en mijn verhitte smoelwerk. Ik verhef me en loop de trap op. Laat ik hier eens een stukje over schrijven op mijn weblog, denk ik. En zo geschiedt.

Mindfulness - Ik denk dat ik teveel denk

Dit bericht werd geplaatst in Persoonlijk. Bookmark de permalink .

Een reactie op Ik denk…

  1. Sjannes zegt:

    Niet vechten tegen dat denken………….. dat is Zen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s