2015 van start

2015 is aangebroken en dat hebben we geweten… We zijn ruw wakker geschud uit onze feestroes. Na alle vuurwerkellende beheersen nu de gebeurtenissen in Frankrijk het nieuws. En daar wil ik het nu eens niet over hebben.

Nee, ik wil terug naar de kerstvakantie. De eerste week verliep zoals dat altijd gaat in weken waarin kerst wordt gevierd, nl. rommelig en vermoeiend: nog wat voor school werken, boodschappen doen, eten & drinken, familiebijeenkomsten doorstaan, donker weer, gezellige kerstboom. Bijzonder was dat onze kinderen allebei thuis kwamen en dat mijn computer het begaf. Dat laatste had tot gevolg dat mijn to do list in het geheel niet slonk en het eerste leidde tot buitengewoon veel vreugde en gezelligheid.

Die vreugde en gezelligheid kregen een prachtig vervolg in de tweede week van de kerstvakantie. Geheel naar mijn wens me in vakanties af te wenden van alle mogelijke verplichtingen (deuren schilderen, bezoek ontvangen, telefoontjes beantwoorden enz.) trokken wij ons terug in een huisje in het gehucht Ennal, diep in de Ardennen. De kinderen gingen mee en we genoten van elkaar, van het lome dagritme en van de prachtige wandelingen door besneeuwde landschappen.

Inderdaad… bij aankomst (zaterdagavond, het was al donker) bleek er zo’n 20 cm sneeuw te liggen! De lucht was knisperkoud en een kilmetalig, geheimzinnig licht lag over de velden en de bossen, over de valleien en de heuvels. Hoe anders was het licht de volgende morgen toen we de gordijnen opentrokken!

Ennal 01

Die zondag maakten we een schitterende wandeling naar het plateau van Logbiermé, waar we bij de genoeglijke warmte van de houtkachel van het Maison AN Les Gattes genoten van een Chimay rouge. Hoe het komt, weet ik niet, maar een Chimay rouge smaakt nergens ter wereld zó lekker als in Les Gattes. Soms, op een onbewaakt moment ergens in de loop van een jaar, kan ik ongelooflijk verlangen naar een Chimay rouge bij de houtkachel in Les Gattes…

Ennal 02

De hele week bleef de sneeuw liggen en elke dag maakten we mooie wandelingen. We liepen een paar keer naar Mont-le-Soie, telkens langs andere paden. We namen de bus naar Vielsalm en wandelden vandaar door statige beukenbossen naar de abdij van Farnières en over de hoogten naar Rochelinval. We maakten een mooie rondwandeling vanuit het dorpje Wanne. Het was verrukkelijk en we besloten om nog een dagje extra te blijven. Als toetje viel er die laatste zaterdag 10 cm verse sneeuw…

Meestal ben ik blij dat de kerstvakantie voorbij is en dat ik aan het werk kan gaan. Dat was dit jaar écht anders – ik begon net een beetje op mijn positieven te komen en ik moest reeds aan de arbeid…

Ennal 03

Ennal 04

Dit bericht werd geplaatst in Persoonlijk, stuureenfoto (v/h take-a-pic), Vakantie. Bookmark de permalink .

Een reactie op 2015 van start

  1. Sjannes zegt:

    Mooie foto’s! Ja, dan is het leven hard op maandagochtend!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s