NS-wandeling Wezep – Zwolle (2)

NS-wandeling Wezep-Zwolle 09

Na een mooie wandeling over de Wezepsche Heide en over Landgoed Molencaten (zie deel 1 van dit verslag), lopen we Hattem binnen. Het is er een drukte van belang! Het stadje is ondergedompeld in middeleeuwse sferen. Al van verre komen ons de klanken van het Twelloos Shantykoor tegemoet. We genieten van hun twee laatste liederen en storten ons in de drukte van het Dikke Tinne Festival.

NS-wandeling Wezep-Zwolle 13

Op het marktplein, voor het stadhuis, is er een wedstrijd Beste stadsomroeper van Nederland aan de gang. Achter een tafel zit de jury. Hier valt niet mee te spotten, dit is een zaak van Groot Belang, dat zie je zo!

Een beetje verderop zit een melaatse aan een lege stenen pijp te lurken. De arme man vraagt of ik geen tabak voor hem heb. Tot zijn grote verrassing (en tot schik van de omstanders) gooi ik mijn rugzak van mijn schouders, haal mijn rooketui te voorschijn en stop zijn pijp met geurige Petersons Irish Whiskey pipe tobacco. Even later gaat de brand erin!

Dikke Tinne Festival Hattem

We lopen door: naar de stadspoort, over de stadswallen, naar (en op) de molen. Het is tijd om verder te gaan. De NS-wandeling gaat nu langs een drukke weg richting de spoorbrug over de IJssel. Wij keren al gauw terug op onze schreden en volgen het fietspad dat tussen de weilanden en de akkers naar het pontje over de IJssel slingert.

NS-wandeling Wezep-Zwolle 15

NS-wandeling Wezep-Zwolle 16

Aan de overkant lopen we onderaan de IJsseldijk over een graspad richting Zwolle. Voorbij de spoorbrug komen we weer op de NS-route, die op de IJsseldijk blijft en verderop uitkomt bij het buurtschap Katerveer, een schilderachtig hoekje van Zwolle!

Katerveerse sluizen

Lopend langs de Willemsvaart en door het Spoolderbos bereiken we Zwolle. De eerste blikvanger (en wat voor een!) is het vernieuwde Museum De Fundatie: een schitterend gebouw!

NS-wandeling Wezep-Zwolle 20

We lopen door smalle straatjes en komen uit op het gezellige plein bij de Broerenkerk. Voldaan bezetten we een tafeltje op het terras van restaurant Bapas: tapas met bier bereid, een nieuwe formule die uit het Brusselse is overgewaaid naar Zwolle. De bediening is grappig en hartelijk maar helaas niet helemaal goed, het eten lekker, het bier lokaal – te nemen met een korreltje zout: brouwerij Berghoeve ligt nou niet echt vlakbij Zwolle (nl. in Den Ham), en die van La Trappe al helemaal niet, maar de Goede Buur van de eerste en de Dubbele van de tweede smaken uitstekend bij de heerlijke hapjes die ons worden voorgeschoteld. De hoeveelheden zijn echter Hollands… dat moet beter!! We beloven volgend jaar terug te komen en noteren alvast voor 12 september 2015 in de agenda: “Zwolle, Open Monumentendag, Fundatie, Bapas.” O.a. om uit te vinden of ik oude kaas gedoopt in appelstroop nou echt een goede combinatie vind…

NS-wandeling Wezep-Zwolle 22

Deze wandeling was het hoofdbestanddeel van mijn jaarfeest. Inmiddels ben ik kaap 57 gepasseerd. Op deze manier jarig zijn is gewoon TOP! Ik hoop dat ik dit nog vele malen mag meemaken: in goed gezelschap een mooie wandeling maken en eindigen op een gezellig terras in een sfeervolle stad… Proost!

Goede Buur

Dit bericht werd geplaatst in Wandelen. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s