Zondagmiddag op de fiets

Fietstochtje 00

Een mens moet er van profiteren als ’t zulk mooi weer is. En dus ging ik vanmiddag uit fietsen. Het oorspronkelijke plan om lekker met de wind in de rug door de duinen richting Wijk aan Zee en Beverwijk te zeilen en met de trein terug te komen, sneuvelde toen mijn dierbare eega me verzocht een boodschap voor haar te doen. Het werd een rondje naar het noorden, met voldoende tegenwind om doodmoe thuis te komen. Doodmoe maar voldaan… en hongerig!

Door de weidse polders fietste ik naar Bergen en daar reed ik, tussen de horden zondagsrecreanten, de duinen in.

Fietstochtje 06

Ik passeerde het oude haventje van Bergen, Fietstochtje 07en dat vind ik, elke keer als ik er langskom, een bijzondere plek. Ik beeld me dan in hoe het er eeuwen geleden moet zijn geweest, toen het hier drassig moerasland was en vissers via de Rekere tot bij Bergen konden varen…

Net als eerder deze week, fietste ik bij Duinvermaak de duinen in en week van het drukke fietspad af door de Lovinkslaan te nemen, een ommetje dat bijna niemand maakt, en dat langs twee mooie voormalige boswachterswoningen voert, midden in het duin!

Fietstochtje 08

 

???????????????????????????????Even verderop ging ik rechtsaf richting de Berenkuil, en nam al gauw een zijpad dat naar een plekje leidt waar ik vroeger geregeld kwam: een picknicktafel aan de Wilhelminaweg, met uitzicht op een deel van het duingebied dat een aantal jaren geleden zo is geteisterd door de beruchte bosbranden.

Fietstochtje 10

De tocht ging verder. Het fietspad over de Mariavlakte is weer open, nu het broedseizoen voorbij is. Wat hebben ze daar trouwens een kaalslag aangericht onder het motto ‘laat het duin maar weer lekker stuiven’!

Fietstochtje 11

Via Schoorl en Hargen aan Zee bereikte ik Groet en zocht het Jan van Scorelpark op, een mooie woonwijk tussen Groet en Schoorl in gelegen, aan de rand van de polders. Daar stopte ik de meegekregen envelop in de brievenbus bij een collega van mijn vrouw. Door de polders fietste ik naar huis, gelukkig met de wind min of meer in de rug… Dat neemt niet weg dat ik met trillende benen thuis kwam en mij onverwijld op een verlate lunch stortte! 5 uur sloeg de klok…

Dit bericht werd geplaatst in Fietsen. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s