NS-wandeling Wezep – Zwolle (1)

NS-wandeling Wezep-Zwolle 00

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

“Een NS-wandeling? Die zijn altijd mooi!” antwoordde mijn collega T. aan de koffietafel, toen ik haar mijn weekendplannen ontvouwde. Nou ben ik het niet helemaal eens met deze uitspraak, want NS-wandelingen schuwen vaak het asfalt niet en ook de nabijheid van drukke (snel)wegen is geen criterium dat hoge ogen gooit bij de NS-ontwerpers. Bovendien zijn de reacties op déze wandeling op de NS-site nou niet echt positief… Met een gezonde dosis scepsis reden we dus zaterdagochtend naar Wezep. Waarom dan toch gekozen voor deze wandeling? Omdat ik al lang eens in Hattem wilde komen en omdat de combinatie Dikke Tinne Festival & Kladdegat & Open Monumentendag & mooi weer me voortreffelijk leek.

Vanaf station Wezep loop je zo de Wezepsche Heide op. Onze route slingerde eerst door bos, en de paddenstoelen waren er niet van de lucht!

NS-wandeling Wezep-Zwolle 04 NS-wandeling Wezep-Zwolle 01

Al na een kwartier lopen kwamen we op de hei… In tegenstelling tot de heide bij ons in de duinen, was hier nog veel kleur! Dat was een meevaller.

NS-wandeling Wezep-Zwolle 03 NS-wandeling Wezep-Zwolle 02

Al gauw merkten we dat de NS-route het asfalt opzocht. Aan de hand van het kaartje stippelden we onze eigen route uit en zwierven we een tijd over de Wezepsche Heide. Daarna gingen we met een brug de A50 over en wandelden de landgoedbossen van Molencaten in. We liepen over zanderige wegen door mooi gevarieerd bos. Op een tapijt van dennennaalden, een dikke den als rugleuning en het zonnetje op ons smoeltje, verorberden we de meegebrachte broodjes.

De route slingerde verder door het bos en voerde ons langs het mooie kasteel Molencaten.

NS-wandeling Wezep-Zwolle 07

Even verderop konden we de verleiding niet weerstaan: het terras van hotel-restaurant Molencaten lonkte. De tripel van La Trappe smaakte uitstekend. Van hier was het nog maar een boogscheut naar Hattem, waar het een drukte van belang was.

NS-wandeling Wezep-Zwolle 11

 

Dit bericht werd geplaatst in Wandelen. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s