Adventure Park Geestmerambacht: nee, nee, nee!

Morgenavond, dinsdag 9 september 2014, besluit de Gemeenteraad van Langedijk of de gemeente in principe steun verleent aan het ontwikkelen van het Adventure Park in het recreatiegebied Geestmerambacht. Wat het recreatieschap en het College van B&W Langedijk betreft, gaan de plannen gewoon door, ondanks alle protesten hiertegen van o.a. de Vogelwerkgroep Alkmaar e.o., de Stichting Regionale Archeologie “Gheestmanambocht” en de Stichting Kleimeer. Tevens zijn er door de leden van het Burgerinitiatief bijna 2 500 handtekeningen opgehaald bij de burgers in de omgeving.

Zelf heb ik ook een beetje geholpen bij het inzamelen van handtekeningen, enerzijds door een paar keer een oproep te doen op de Facebookpagina van de Stichting Kleimeer, anderzijds door een ochtendje mee te draaien in een kraam op de vrijmarkt in Langedijk. Wat mij opviel was dat veel mensen het Adventure Park een goed initiatief vinden, maar ze vinden de locatie bijna unaniem Fout…

Zo staat de Stichting Kleimeer er ook in! Wij zijn niet tegen de komst van een adventure park (35 m hoge klimtoren met 300 m lange tokkelbaan, strand, mountainbike hindernisparcours, trimparcours, groots opgezette horeca, …), maar we verzetten ons wel pertinent tegen de keuze van de locatie, zo dicht (150 m) bij het kleine, kwetsbare natuurgebiedje Kleimeer.

Op de fotomontage hieronder zie je welk een impact het Adventure Park heeft op de ruimtelijke beleving van de recreant in het recreatiegebied Geestmerambacht. De drukte die het park met zich zal meebrengen, staat garant voor de verstoring van de rust van de rustminnende recreant en zeker ook van de moerasvogels in De Kleimeer!

Zomerdel met Adventure Park

En hieronder zie je enkele foto’s van De Kleimeer zelf, genomen op een mooie ochtend in juni… De rust straalt er vanaf. 150 m verderop komt het AP.

Kleimeer 13 Kleimeer 14 Kleimeer 15

 

 

Dit bericht werd geplaatst in Persoonlijk. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s