Een klassiek rondje fietsen

In grote delen van het land was het vandaag stralend weer, heb ik me laten vertellen, maar in Noord-Holland bleef de zon toch wel verdacht veel achter de wolken hangen die in flarden werden voortgedreven door een pittige wind. Met het verstrijken van de middag, ging de wind wat liggen en ik besloot mijn stalen ros weer eens van stal te halen voor een ‘klassiek’ avondrondje naar de duinen.

Fietstochtje 01

Via de nieuwe vlotbrug en het nieuwe fietspad trapte ik richting duin. Er lag een zacht licht over de polders en de grijze contouren van de duinen verhieven zich aan de einder. In een  sloot zag ik, net als gisteren, zwanenbloem bloeien. Wat een prachtige plant is dat toch!

Fietstochtje 02 Zwanenbloem

In Bergen vergaapte ik me zoals gewoonlijk aan de mooie huizen. Het was lang geleden dat ik deze route had genomen en ik was verbaasd dat er enerzijds de laatste jaren toch wel aardig wat nieuwe huizen zijn gebouwd, en anderzijds ook heel wat te koop staat (waar ik zo in wil trekken, maar ik vrees dat mijn portemonnee daar onvoldoende voor is gevuld…).

Bij Duinvermaak fietste ik het Noord-Hollands duin in. De schelpenpaden knirpten en knersten onder mijn banden. Een ouder stel vroeg me de weg naar Schoorl. Ik legde het ze uit. Even later haalden ze me moeiteloos in. Elektrische trapondersteuning, jawel. Wie heeft het tegenwoordig niet? (Ikke!)

Fietstochtje 03

Rustig peddelde ik voort, eerst richting Bergen aan Zee, vervolgens langs De Kerf en over de Mariavlakte. Wat is Staatsbosbeheer daar te keer gegaan, zeg! Grote stukken naaldbos en heide zijn afgegraven en kunnen weer stuiven. Het is nu nog niet mooi, maar over een paar jaar ziet het er vast heel anders uit. De zon, die af en toe door de wolkenflarden drong en haar fluwelen licht over de heide strooide, verdween en liet een oranje gloeiend randje oplichten.

Fietstochtje 04

Ik passeerde een paar wildroosters. Een gekke benaming, hier in Noord-Holland. Veeroosters zou correcter zijn. Cattle grids noemen ze die dingen in Groot-Brittannië! En per slot van rekening dienen ze hier gewoon om de Schotse hooglanders in het gebied te houden…

Fietstochtje 05 Wildrooster

Via De Berenkuil (helaas al gesloten) daalde ik af naar Schoorl. Ik fietste langs Teun de Jager, mijn oude schooltje, en vandaar door de polders weer naar huis: de route die ik 3,5 jaar zowat dagelijks met genoegen heb gefietst. Wat verlang ik ernaar om weer op de fiets naar mijn werk te kunnen, ondanks het feit dat ik ook elke dag geniet van de mooie route naar Slootdorp, in de mooie, weidse Wieringermeer!

Dit bericht werd geplaatst in Fietsen. Bookmark de permalink .

Een reactie op Een klassiek rondje fietsen

  1. Irene Vandeven zegt:

    Hé , dag Rik, ik lees je berichten regelmatig met veel plezier. Begin vorig jaar ben ik met een paar vrienden en 3 honden naar de kust in jouw geburen geweest. Een bungalow park, via een Groupon aanbieding. Er was geen kat in die bungalows, niet moeilijk dat ze ze bijna gratis weggaven maar ondanks de kou ( er lag nog sneeuw) was het zalig wandelen. Noordwijk aan zee was het denk ik. Groetjes daar!

    Irène Vandeven

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s