KPN helpt u graag…

Vandaag was het een grote dag voor mijn dierbare schoonmoeder, die de facto de moeder is van mijn dierbare echtgenote en het betaamt mij eerbiedig over haar te spreken. Zij nam de sleutels in ontvangst van een nieuwe woning! Ik had de eer en het genoegen haar hierbij te begeleiden.

Na afloop gingen we naar haar huis om te lunchen. Het gesprek kwam op haar telefoon: “Die doet zo raar!” Of ik er eens naar wilde kijken. Ik beschik over voldoende technisch inzicht om aan één blik op het display genoeg te hebben om vast te stellen dat de batterij het niet meer goed doet. En dus vertrok ik huiswaarts met de belofte om een nieuwe batterij te gaan kopen…

Ik zet de computer aan en google met de zoekterm ‘KPN winkel Alkmaar’. Dat levert me onmiddellijk een aantal links op, maar geen lokaal telefoonnummer. Wel het nummer 0800 0402. Dus dat maar gebeld. “Welkom bij KPN. Wij helpen U graag.” Gevolgd door een keuzemenu. Snap niet waar ik met mijn vraag terecht kan: ik wil nl. gewoon weten of ze bij de KPN-winkel op de Laat in Alkmaar batterijen hebben voor een Arizona 935. Ik leg in. Zoek verder op internet. Op de KPN-site geen soelaas. Maar ook geen hits op sites die oplaadbare batterijen verkopen: daar bestaat het merk KPN niet, laat staan de Arizona 935.

Dus weer 0800 0402 gebeld en een gok gewaagd: keuze 4. Onmiddellijk krijg ik nog een paar vervolgkeuzemenu’s voorgeschoteld maar uiteindelijk lijkt het erop dat ik zowaar een MENS aan de lijn ga krijgen. Eerst moet ik echter nog vernemen dat, wegens de buitengewoon succesvolle acties van KPN, de wachttijden op dit moment langer zijn dan normaal. Ik zucht, maar besluit te volharden: kan gebeuren, ’n succesvolle actie… Na 15 seconden heb ik iemand aan de lijn!

Na wat misverstanden (MENSelijk, niet waar) zijn we enkele minuten verder en begrijpt de dame, die zich van vlotte taal bedient (“Dat maakt geen fluit uit, meneer”), dat ik eigenlijk niets liever wil weten dan het antwoord op de vraag of ze in Alkmaar batterijen op voorraad hebben voor een Arizona 935. Helaas, intern komt ze er niet doorheen want die schurken daar in Alkmaar nemen niet op. Maar ze heeft zelf gegoogled en zowaar een gewoon 072-nummer gevonden voor de winkel op de Laat: 072-528 01 11. Dus ik ben blij. En ik bel. En ik bel. En ik bel. En ik bel. En elke keer krijg ik na vier beltonen te horen dat ze mij helaas niet te woord kunnen staan… De schurken!

Om morgen niet helemaal af te gaan bij mijn schoonmoeder (“Je had toch gewoon even naar de stad kunnen fietsen?”), fiets ik naar de stad. In de winkel staat één medewerker en die is bezig met een dame. Ik voel aan mijn water dat het nog een tijdje gaat duren voor ik word geholpen, maar ik heb geduld. Opeens gaat de muur open (Sesam, open u!) en komt er een TWEEDE (!) medewerker de winkel in. Hij vraagt mij wat hij voor mij kan betekenen en ik leg prompt en hoopvol mijn verzoek bij hem neer. Stralend deelt hij mij mee dat hij dergelijke batterijen wel heeft, maar die zijn heel duur. “Je kunt beter een nieuw toestel kopen,” wil hij zeggen, maar ik ben hem te snel af en verklaar dat dat niet uitmaakt (mijn schoonmoeder betaalt toch, maar dat zeg ik er niet bij, dat dénk ik).

Of hij mij nog met iets anders kan helpen. Ik antwoord van niet, maar voeg eraan toe dat ik wel zeer teleurgesteld ben over de slechte telefonische bereikbaarheid van nota bene een KPN telefoonwinkel. Ik ga de lezer niet vermoeien met wat de goede man, zich steeds meer opboeiend, allemaal bazelde, zeker toen ik bijval kreeg van een andere wachtende…

Eén ding is zeker: KPN helpt u graag, maar het mag hen geen geld kosten en liefst levert het ook nog geld op. BAH. Ga je schamen, KPN. Een bedrijf dat service hoog in het vaandel durft te dragen, moet beter kunnen, maar vooral willen.

Tja. Dan rest nog één vragenset. Ligt het nou aan mij? Ben ik oud en verzuurd aan ’t worden? Ga ik niet meer mee met mijn tijd? Ik ben toch niet gek!?

KPN

Dit bericht werd geplaatst in Persoonlijk. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s