Muurkunst

Gisteren was ik een dag op bezoek bij mijn oude moeder.

Na het vaste ochtendritueel, bestaande uit het bezoek aan bakker Goossens en slagerij Scaldis in de Korte Gasthuisstraat, en supermarkt Carrefour in het winkelcentrum aan de Groenplaats, namen we de tram naar huis en genoten van een copieuze lunch.

Antwerpen, bakkerij Goossens

Het was mooi weer: de zon scheen en het was lekker warm. We besloten om een wandelingetje te maken naar de Schelde, vanwaar je een mooi uitzicht hebt op de kathedraal. Fier wapperde in de top van de majestueuze toren de Belgische driekleur zusterlijk naast de Europese vlag. We vroegen ons af waarom de Vlaamse Leeuw er niet hing te wapperen… of was dit een rebelse daad tegen het NV-A stadsbestuur!?

Antwerpen, kathedraal

Nadat we een half uurtje op een bankje aan de rivier hadden doorgebracht, koutend over koeikes en kalfkes, wandelden we langs een andere route (de plek van mijn middelbare school, thans een zorgcentrum) weer naar huis. Onderweg lazen we dit gedicht, op de gevel van een 16 verdiepingen tellend flatgebouw.

Antwerpen, muurkunst

Om mijn verhaal niet te moeten eindigen met een jeremiade over de files op de snelweg toen ik terugreed, en omdat het thema bij Stuureenfoto deze week ‘buitenkunst’ is, zet ik hieronder als toetje een foto van muurkunst in Den Bosch…

Den Bosch, muurkunst

Dit bericht werd geplaatst in stuureenfoto (v/h take-a-pic). Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s