Later licht

Het weekend dat we overgaan van winter- naar zomertijd… ik zie er altijd weer tegenop. Dat uur dat we kwijt zijn, dat me ontregelt, dat ik mis, waar ik me moe van voel… Ik weet wel, straks, in oktober, dan krijg ik dat uur terug. En ja, ook daar zie ik tegenop! Heerlijk dat we een uurtje langer mogen slapen… maar opeens is het dan ’s avonds een uur eerder donker. Ha! met deze gedachte belanden we alras bij de positieve kant van de zomertijd: het is ’s avonds opeens een uur langer licht – en dat biedt perspectief om er na het eten nog op uit te trekken.

Vanavond voelde ik voor ’t eerst de zomertijdavondprikkels kriebelen. Ik keek naar buiten en zag dat ik mijn fiets nog niet in de schuur had gezet. De goden hebben het vast zo gewild, dacht ik bij mezelf, en ik trok een trui en een hesje aan, stopte mijn sjaal en een dunne jas in de fietstas, vulde een SPA-flesje met water en vertrok. De vlotbrug over, de polder in. Over kronkelende asfaltweggetjes naar Schoorldam, kanaal weer over, de Diepsmeerpolder in, door het Geestmerambacht.

De zon scheen volop maar werd gefilterd door lichte nevelen, wat een bijzonder licht gaf. Hieronder enkele foto’s die ik vanavond maakte…

1 april fietsen 011 april fietsen 021 april fietsen 031 april fietsen 041 april fietsen 05

Dit bericht werd geplaatst in Fietsen. Bookmark de permalink .

Een reactie op Later licht

  1. Henny Bakker zegt:

    Rik , wat prachtig weer……
    Schitterende foto’s en heerlijk om te lezen..
    Dank voor het delen x

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s