Lentetoer

Zo hebben we het graagZo fiets ik het liefst. Vrij van autoverkeer, een beetje onverhard, maar dan wel zo dat je er met een gewone fiets over kunt… Bij dit bord giet ik het laatste water uit de fles mijn keelgat in. Het is hier stil en in de verte davert de stad. Op de zuidoostenwind drijven de geluiden tot hier, diep in de polder…

Vanmiddag heb ik mijn eerste fietstocht van 2014 gemaakt. Het was een waar genoegen, al delen mijn billen deze mening niet helemaal… De tocht ging vanaf De Mare noordwaarts, door de Daalmeer, de stad uit. Het fietspad voerde me langs muren van sleedoornstruiken die volop in bloei stonden.

SleedoornIn plaats van langs de Zuiderdel te fietsen, koos ik het nieuwe fietspad tussen recreatiegebied het Geestmerambacht en Koedijk in.

De Kleimeer

Het voerde me langs de westkant van de Kleimeer (tot voor kort verboden gebied, ontoegankelijk), onder de N 504 door, langs camping De Kolibrie. Door de polders trapte ik naar en door Warmenhuizen en op Eenigenburg af. Bij boerencamping en ecoboerderij De Buitenplaats schafte ik een litertje verse karnemelk aan, en vervolgens gunde ik mezelf een rustpauze én een blik op de kaart bij het kerkje van dit ‘eenige’ plaatsje.

Kerkje van EenigenburgHet fietsen ging lekker en overmoedig besloot ik om van hieruit niet zoetjesaan weer af te zakken richting Alkmaar, maar een westwaartse koers te kiezen. Burgerbrug. Burgervlotbrug. De Groeterpolder in, richting duinen. Ai… onderschat: vanaf nu had ik wind tegen!

Ik fietste niet terug door de duinen, maar bleef in de polders. Bij Schoorldam wordt er aan de weg gewerkt: de Damweg wordt helemaal heringericht en is afgesloten voor alle verkeer. Dat bracht me onverwachts in Schoorl en dus nam ik de route die ik 3,5 jaar lang fietste, van mijn schooltje naast de Schoorlse molen, naar huis, door de oude polders ten oosten van Bergen.

Buurtschap Zanegeest. Ik stapte even af in de luwte van een heg, onder een eeuwenoude eik, en ik goot het laatste water uit de fles mijn keelgat in. Het was er stil en in de verte daverde de stad. Op de zuidoostenwind dreven de geluiden tot hier, diep in de polder…

Dit bericht werd geplaatst in Fietsen, stuureenfoto (v/h take-a-pic). Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s