Natural Beauty in het Groninger Museum

Ik begin graag met een tip. Als je op een koude, winderige dag Groningen wilt bezoeken, parkeer dan niet op het P+R terrein Hoogkerk, aan de A7 gelegen als je Groningen nadert vanaf Joure. Je waait daar uit je broek en het futuristische ‘wachtgebouw’ lijkt erop ontwerpen om het windeffect alleen maar te versterken…

Afijn, dit gezegd hebbende, vangt dit verslag aan met de korte busrit met lijn 4 naar het station, en aldaar tegenover gelegen vindt de bezoeker het Groninger Museum. Het gebouw is een echte blikvanger, ik aanschouwde het zaterdag voor de tweede keer en helaas ontbrak ook nu elk spoor van een zonnestraal…

Binnen liepen we de trap af, hingen jas en tas in de garderobe en liepen de tentoonstelling Natural Beauty – van Fra Angelico tot Monet (Collectie Rau voor UNICEF, van 7 december 2013 t/m 25 mei 2014) in. Het thema ‘natuurlijke schoonheid’ hebben ze heel breed genomen, van landschappen tot stillevens, van 16de eeuws tot 20ste eeuws werk. Van alles wat dus, maar er hangt genoeg om van te genieten!

Ik laat de beelden voor zich spreken…

Natural Beauty 01Natural Beauty 02Natural Beauty 03Natural Beauty 04Natural Beauty 05Natural Beauty 07Natural Beauty 06Natural Beauty 08Natural Beauty 09

Dit bericht werd geplaatst in Kunst. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s