Groninger musea

Er is in het Groninger Museum altijd vanalles te zien. Zo is er een kleine tentoonstelling met werk van Marilyn Manson… Bijzonder angstaanjagend en fascinerend! Ik houd hier wel van…

Merilyn Manson 02Merilyn Manson 01Merilyn Manson 03Ook altijd erg mooi is een kijkje nemen in de vaste collectie van het museum, met werk van kunstenaars van de Groninger kunstgroep De Ploeg. Hun kleurgebruik vind ik geweldig. Kijk nou deze landschappen… TOP.

De Ploeg 01De Ploeg 03De Ploeg 04De Ploeg 05

Toen we uitgekeken waren, trokken we de stad in. Er stond een strakke, zuurgure oostenwind die ons algauw Het Goudkantoor indreef, alwaar we een heerlijk broodje tot ons namen onder het genot van een onvervalste Grimbergen dubbel. Deze versterking van de innerlijke mens bleek niet genoeg om ons zin te doen krijgen om de kou te trotseren. We zochten ons heil en de warmte in het Stripmuseum, waar een tentoonstelling loopt over Willy van der Steen, de createur van de strips Suske en Wiske, Bessy, De Rode Ridder en nog veel meer. Helaas is deze tentoonstelling meer tekst dat beeld… dus daar waren we gauw klaar mee. Maar het Stripmuseum is natuurlijk altijd leuk: Paulus de Boskabouter, Heer Bommel, Dirk Jan, Sigmund en vele anderen sieren de wanden en de opstellingen. En dat is altijd genieten!

Stripmuseum WvdSteen 01???????????????????????????????

Dit bericht werd geplaatst in Kunst. Bookmark de permalink .

Een reactie op Groninger musea

  1. Sjannes zegt:

    Mooie plaatjes!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s